Egymillió háziméh költözött be egy európai városba: elképesztő kaptárakban élnek

Egymillió háziméh költözött be egy európai városba: elképesztő kaptárakban élnek

MTI
Egymillió háziméh otthona lett Milánó, miután a héten 17 új kolóniát költöztettek be dizájnerkaptárokba az észak-olaszországi város egyik parkjában.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az Urban Beehives nevű projekt mögött álló Claudia Zanfi szerint a kezdeményezés célja, hogy "találkozási pontot hozzon létre a művészet és a biológiai sokféleség között". A művészi oldalt a nemzetközi alkotók által tervezett kaptárok, a biodiverzitást a méhek képviselik, amelyek segítenek a város egyre növekvő zöld területein lévő növények beporzásában. A formatervezett új méhkasokat a 20 hektáron elterülő Cascina Merlata Parkba helyezték ki.

A díjnyertes projektet azzal a céllal indították el hét évvel ezelőtt, hogy megismertessék a nagyközönséget a méhek természetben betöltött fontos szerepével, valamint növeljék a rovarok populációját és nem utolsó sorban mézzel lássák el a helyi lakókat. Milánó büszkélkedhet Európa egyik legnagyobb városi méhállományával, amelynek a város négy közparkja ad otthont.

Jövő héttől Zanfi és kollégái a méhtartással és a méheknek a bolygó egészségének megőrzésében játszott szerepével kapcsolatos kurzusokat, valamint workshopokat fognak tartani a Cascina Merlata Parkban. Az ENSZ római székhelyű Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) két évvel ezelőtt arra figyelmeztetett, hogy a méhpopulációk zsugorodása fenyegetést jelent a globális élelmiszerbiztonságra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?