2019. október 14. hétfő Helén

Hírek - Állat

Illegális marhavágást leplezett le a Nébih (videó)

Illegális szarvasmarhavágást lepleztek le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy heves megyei húsüzem ellenőrzésekor. A vállalkozás sertésre igen, de marhavágásra nem rendelkezett engedéllyel, a helyszínként szolgáló garázsban pedig az állatvédelmi és az élelmiszer-higiéniai feltételek sem voltak biztosítottak. Az üzemben további mintegy 500 kilogramm jelöletlen, nem nyomon követhető terméket is találtak.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Egy Heves megyei, Boldog településen található húsfeldolgozó üzemben tartottak élelmiszer-higiéniai, nyomon követési ellenőrzést a Nébih szakemberei - írja közleményében a hatóság. A vizsgálat idején az ellenőrök az üzem területén lévő garázsban egy illegális szarvasmarhavágást szakítottak meg. A helyiségben kiépített, billenő ajtóval eltakarható csörlőt és az aljzatbetonban rögzített fém karikát találtak. Az engedély hiánya mellett a körülmények nem feleltek meg sem az állatvédelmi, sem az élelmiszer-higiéniai előírásoknak. Az épp levágott szarvasmarha ráadásul kísérő dokumentumok, azaz a származását bizonyító iratok nélkül került az egységbe.

Ha felkészülten akar nekivágni a 2018-as agrárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2018 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.


Az üzemben további csaknem 500 kilogramm jelöletlen, nem nyomon követhető terméket is találtak az ellenőrök. Ezeket a szakemberek kivonták a forgalomból, megtiltották a forgalmazásukat, valamint elrendelték megsemmisítésüket. A hatósági eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.

Az ellenőrzésről az alábbi, a nyugalom megzavarására alkalmas videó készült:

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu