Jó hír a négylábúaknak: miniszteri biztost kapott az állatvédelem

Jó hír a négylábúaknak: miniszteri biztost kapott az állatvédelem

agrarszektor.hu
Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Ovádi Pétert Nagy István az agrártárca vezetője, tudhattuk meg a minisztérium közleményéből.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Ovádi Péter október 1-től látja el hivatali teendőit. A miniszteri biztos koordinálja az új veszprémi állatmenhely és kompetenciaközpont kialakítását, valamint felméri az országos kóborállat-helyzetet, és javaslatot tesz az országos ivartalanítási program kialakítására. Emellett felméri az országban található gyepmesteri telepek állapotát, és javaslatot tesz azok fejlesztésére vonatkozóan.

Ovádi Péter munkakörébe tartozik még, hogy felhívja a lakosság figyelmét a felelős állattartás szabályaira, amellyel kapcsolatban szükség szerint konzultációt kezdeményez. A miniszteri biztos a kormányzat és az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek között szorosabb együttműködésre törekszik, illetve javaslatot tesz az érintett minisztériumokkal és szakmai szervezetekkel együttműködve az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény felülvizsgálatára. Ovádi Péter 1981-ben született Veszprémben, 2018 óta országgyűlési képviselő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03