2020. szeptember 26. szombat Jusztina

Hírek - Állat

Megbukott a DNS-teszten a tolvaj, mármint a borjú DNS-tesztjén

Először fordult elő az Egyesült Királyságban, hogy a rendőrség egy ellopott üszőborjú DNS-vizsgálati eredményeit használta fel bizonyítékként egy büntetõügyben.
 
 

A 3000 fontot (1,2 millió forintot) érő üszőborjú nyom nélkül eltűnt a legelőről, majd az egyik szomszédos gazdaságban bukkant fel. Ismerősnek látszott ugyan, de már más volt az azonosítója. Azt hogy lopott, végül a DNS-minta tudta igazolni.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

"Összehasonlítottuk a borjú vérmintáját a károsult gazdaságban lévő tehenek vérmintáival, és sikerült igazolnunk a származási kapcsolatot az állatok között." Ez az első eset, hogy az Egyesült Királyságban egy lopott állat DNS-vizsgálata támasztott alá egy bűncselekményt. A tények súlya alatt megtört az elkövető, és bevallotta, hogy ő tulajdonította el a borjút a szomszéd gazdaságból február 3-án.

A hír február 5-én jelent meg a farminguk.com oldalán. Számunkra talán még a vizsgálati módszernél is csodálatosabb az, hogy ügyben eljáró nyomozó amiatt szabadkozik, hogy "ennyire elhúzódott ez a bonyolult bizonyítási eljárás". Hozzátette: DNS-vizsgálat nélkül nem tudták volna bebizonyítani, hogy melyik gazdaságban született a borjú.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu