2021. április 11. vasárnap Leó, Szaniszló

Hírek - Állat

Megellett? Így jelezze ezt az anyatehén-tartási támogatáshoz!

A 2019. évi egységeskérelem-felületen benyújtott termeléshez kötött anyatehéntartás-támogatás (uniós), valamint az átmeneti nemzeti anyatehéntartás-támogatás esetében a támogatási évet követő év január 30. napjáig be kell jelenteni minden érintett szaporítási eseményt - hívja fel a termelők figyelmét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.
 
 

A két támogatási jogcímnél a támogatás elnyeréséhez a gazdálkodók kötelesek a szaporítási eseményekről adatot szolgáltatni a Nébih Termékenyítési Rendszerébe (TER). Ezt papíralapon vagy weben keresztül tudják megtenni. A portal.nebih.gov.hu/enar oldalon elérhetők a letölthető papíralapú bizonylatok (2201 Termékenyítési napló, 2204 Háremszerű és szabad pároztatás bejelentő lapja, 2210 Háremszerű és szabad pároztatás bejelentő és módosító lapja) és kitöltési útmutatóik.

Az embrió-átültetések bejelentését csak arra jogosult, a Nébih embrió alrendszeréhez hozzáféréssel rendelkező szakember tudja elvégezni, aki egyébként magát a tevékenységet is végezte. A szigorú számadású bizonylatnak minősülő termékenyítési jegyet a mesterséges termékenyítésekről az inszeminátorok állítják ki, akik az Állattenyésztési Teljesítményvizsgáló Kft.-től szerzik be a sorszámozott tömböket. Papíralapon az alábbi címre kell a bizonylatokat beküldeni: NÉBIH-ENAR, 1537 Budapest, Pf. 397. Segítséget a gazdálkodók az enarufsz@nebih.gov.hu E-mail címen, vagy a 06-1-336-9050 telefonszámon kérhetnek.

A NAK minden gazdálkodó számára javasolja a Nébih webes bizonylatrögzítő felületének használatát, amelyet az ügyfélkapun keresztül elektronikusan lehet elérni a portal.nebih.gov.hu oldalról indulva. Erről itt talál részletes leírást.

Forrás: NAK/Németh Csaba

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu