2021. április 14. szerda Tibor

Hírek - Állat

Óriási csatában dőlhet el az év madara cím sorsa: mutatjuk a jelölteket

Idén három bagolyfaj - az uráli bagoly, a füleskuvik és az erdei fülesbagoly - között dől el, hogy melyik lesz 2020-ban az év madara. Az érdeklődők július 25-ig szavazhatnak a madarakra a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján.
 
 

A Magyarországon fészkelő bagolyfajok közül egyedül a gyöngybagoly van bajban és szorul emberi segítségre – mondta az InfoRádiónak Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője. Mivel a faj már többször volt az év madara, ezért a szervezet elnöksége úgy döntött, hogy idén az uráli bagoly, a füleskuvik és az erdei fülesbagoly közül lehet kiválasztani, hogy melyik faj legyen 2020 év madara. Az érdeklődők július 25. 12 óráig szavazhatnak a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján.

Erdei fülesbagoly

A füleskuvik és az erdei fülesbagoly a lakott területen élő bagolyfajok közül a leggyakoribb, a füleskuvik ugyanakkor az egyetlen olyan vonuló bagolyfaj Magyarországon, mely kisebb, mint a kuvik. Ezzel szemben az uráli bagoly még nem organizálódott magyarországon, bár egyre nő a Magyarországon fészkelő párok száma. Mindhárom faj kisrágcsálókat, rovarokat fogyaszt. Mivel a baglyok nem építenek fészket, így nélkülözhetetlen számukra a varjúfajok – a dolmányos varjú és a szarka – közelsége, melyek fészkei a legfontosabb természetes otthont jelentik számukra.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu