2019. július 18. csütörtök Frigyes

Hírek - Állat

Sertéspestis: Ukrajna enyhítette a vasszigort

Csak Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből nem lehet sertéstermékeket szállítani Ukrajnába, mivel a szomszédos ország enyhítette a magyarországi sertéspestises esetek miatti korlátozásokat.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Ukrajna ezentúl csak az afrikai sertéspestis (ASP) betegséggel érintett Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből származó sertéstermékek kivitelét tiltja – értesítette az Agrárminisztérium közleménye szerint Bognár Lajos országos főállatorvost ukrán kollégája, Borisz Kobal. Hivatalos levélben jelezte, hogy visszavonta egész Magyarországra vonatkozó korábbi tiltását.

Az ukrán főállatorvos április 24-i határozatában Magyarország teljes területéről megtiltotta a sertés eredetű termékek Ukrajnába szállítását. A rendelkezés visszavonásával, illetve a fertőzött magyarországi megyékre korlátozásával újra megnyílt az exportlehetőség az érdekelt magyar vállalkozások előtt - közölte a minisztérium.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  SZAKÉRTŐ TAKARMÁNYOZÁS

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Kelet-magyarországi Agrárfórum 2019

  Ingyenes rendezvény >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu