Szívinfarktust kaptak a kacsák az állatvédőktől

agrarszektor.hu
Összezárták magukat az állatvédők a kacsákkal egy belga farmon. A 40 aktivistát csak hosszú órák alatt sikerült eltávolítani a madarak közül, akik eközben gyakorlatilag szívinfarktust kaptak. Az állatvédők szerint nem miattuk pusztultak el a madarak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Állatvédőket hibáztat egy belga gazda közel 500 kacsa haláláért. Az Animal Resistance csoport negyven aktivistája múlt hét szombaton behatolt a nyugat-flandriai, hízott kacsamájat előállító gazdaságba. Ezután bezárták magukat a battériákba, és onnan követelték az üzem bezárását. A közjáték több mint hat órán át elhúzódott, ennyi ideig tartott, amíg a rendőrség speciális egysége ki tudta szedni a tüntetőket a ketrecekből - tudósít a farminguk.com.

A kérdéses farmot egyébként 2023-ban mindenképpen be kellett volna zárni, mivel a flandriai kormány a hízottmáj-előállítás fokozatos felszámolásáról döntött. A gazdaság vezetője, Filip Callemeyn az akció után azzal szembesült, hogy 183 állat azonnal elpusztult a stressz hatására, további 300-at pedig kényszervágásra kellett küldeni. Az Animal Resistance csoport visszautasította, hogy köze lenne az állatok halálához.

Az állattenyésztés jövőjéről is tájékozódhat a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencián. Regisztráljon most a december 4-5-i eseményre!

Az agrárszektor.hu korábban már beszámolt róla, hogy a hasonló esetek Németországban a leggyakoribbak, a legkirívóbb az volt, amikor több ezer pulyka taposta egymást halálra az aktivisták támadásakor. A helyzeten a jogszabályok szigorításával, az erőszakos birtokháborítás bűncselekménnyé minősítésével próbál javítani a jogalkotó.

EZ IS ÉRDEKELHET

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?