Mélyműtrágyázó

A mélyműtrágyázó egy olyan gép, amivel biztosítható a szőlőültetvények tápanyag-utánpótlása. Működése során nem a talajra juttatja ki a tápanyagot, hanem barázdát vág neki a földbe.

A mélyműtrágyázókat a szőlőültetvények tápanyag-utánpótlásának biztosítására használják a szőlősgazdák. Ezeknél az eszközöknél a tápanyagok biztosítását szolgáló műtrágyázás nem a talaj felszínére való kijuttatással történik, hanem kapajellegű kultivátorfejek barázdát vágnak a földbe juttatandó műtrágya számára. A mélyműtrágyázó berendezések így közvetlenül a szőlő gyökérzónájába juttatják a tápanyagot, amivel jelentősen kevesebb műtrágya felhasználásával jóval hatékonyabb terméseredményt lehet elérni. Az ilyen módon kijuttatott műtrágyát ideális módon csak a szőlőültetvény gyökérzete veszi fel, amely megoldással elkerülhető az, hogy a talaj felszínén megtalálható gyomok használják fel a tápanyagokat. A mélyműtrágyázók segítségével így nagymértékben csökkenthető a gyommentesítésre fordított munkaigény.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.