2022. január 24. hétfő Timót

Hírek - Állat

Teljes Budát sertéspestissel fertőzött területté nyilvánították

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) frissítette Magyarország interaktív sertéspestis-térképét, és ez alapján Buda teljes területét, valamint Budapest agglomerációjának teljes dunántúli felét úgynevezett „szigorúan korlátozott területté” (SZKT) nyilvánították. Erre azért volt szükség, mert a napokban a Budakeszi vadaskertben több száz, az afrikai sertéspestis (ASP) miatt elhullott vaddisznót találtak.
 
 

Frissítette Magyarország interaktív sertéspestis-térképét a Nébih, és eszerint a hatóság Buda teljes területét, illetve Budapest agglomerációjának teljes dunántúli felét úgynevezett „szigorúan korlátozott területté” (SZKT) nyilvánította - írja a Magasles vadászblogra hivatkozva a 444. A térképén ezeket a területeket lilával jelölték, a piros vonallal bekerített rész pedig az úgynevezett magterület, amely még ezen belül is kiemeltnek számít. 

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!
Forrás: Nébih

A napokban robbant a hír, miszerint rengeteg elhullott vaddisznótetemet találtak Budakeszin, amelyekről a későbbi vizsgálatok alapján kiderült, hogy a sertéspestis végzett velük. Ennek következtében a budakeszi Disznóskert vaddisznóit mind le kell ölni, amelynek végrehajtása már el is kezdődött. A legutóbbi értesülések szerint biztos, hogy emberi közvetítéssel jutott be a vírus a vadaskertbe.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárium 2022

  A tavasz meghatározó agrárgazdasági  rendezvénye április 6-án!

  Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től

  Ingyenes online klub 02.22-én!