2021. október 20. szerda Vendel

Hírek - Állat

Tiltakoznak a francia vadászok: még az uniós előírásokkal is szembemennének

Vadászok tömegei mentek utcára Franciaország délnyugati városaiban, mert a legfelsőbb bíróság betiltott bizonyos madárvadászati módszereket. Mont-de-Marsanban 13 ezren tiltakoztak, az AFP riportja szerint a kultúrájukat féltik, és haragszanak az urbánus elitre, amiért nem hagyják őket békében élni.
 
 

A bíróság döntése szerint a jövőben nem ejthetnek el madarakat például hálók vagy ragasztócsapdák segítségével - írta meg a 444.hu az AFP értesülései alapján. Ezek hagyományos vadászati eszközök Franciaország egyes részein, de szembemennek az uniós előírásokkal, mivel nem alkalmasak arra, hogy csak bizonyos madarakat fogjanak el, bármelyik állat áldozatul eshet, ahogy arról az Agrárszektor is beszámolt.

Aktivisták szerint évente 150 ezer madár pusztul el ilyen módszerek miatt, miközben Európa-szerte probléma a madárpopuláció csökkenése. Az AFP azt írta, a vadászokkal és támogatóikkal együtt összesen ötmillió ember szavazatát befolyásolhatja az ügy, ezért a kormány gondolkodik rajta, hogy bizonyos módszereket újra engedélyezzen a jövő évi választások előtt.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu