2021. szeptember 24. péntek Gellért, Mercédesz

Hírek - Állat

Tűzoltókat kellett hívni: talajművelőbe szorult egy veszprémi bikabébi (képek)

Talajművelő gépbe szorult egy bikabébi a Veszprém megyei Külsőtavon. Bambi éjszaka gabalyodhatott bele az eszköz vasszerkezetébe, reggel azonban a közelben tartózkodók megtalálták a kétségbeesett állatot, és riasztották a tűzoltókat. Az állatot sikerült kiszabadítani, és hihetetlen módon az ijedtségen kívül semmi baja nem esett.
 
 

Beleszorult egy talajművelő gépbe egy tíz hónapos bikabébi a Veszprém megyei Külsővaton - írja a Bors. A Bambi névre hallgató borjú az éjszaka gabalyodott bele az eszköz vasszerkezetébe, de saját erőből sehogyan sem tudott kikeveredni. A közelben tartózkodók hamar meglátták, hogy a kicsi bajba került, és riasztották a celldömölki tűzoltókat.

Forrás: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Hatóság

Forrás: Forrás: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Hatóság

A katasztrófavédelem munkatársai speciális módszerekkel kezdték el a riadt borjú megmentését, az állat ugyanis hiába csecsemőkorú, 120 kilóját nem volt könnyű megmozdítani. Először az állat hátsó és mellső lábát, majd a fejét szabadítot­ták ki a szerkezet fogságából. A mű­velet sikerrel zárult, Bambi épségben megúszta a kalandot, és hihetetlen módon, semmi baja nem esett. 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu