Rengeteg élelmiszerről mondanak le a magyarok: mégis, mi folyik itt?
A szakértők szerint stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság jövőre vonatkozó kilátásai.
A szakértők szerint stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság jövőre vonatkozó kilátásai.
Kétszázmilliárdos támogatás segítheti a magyar élelmiszeripart az import élelmiszerek elleni harcban.
A digitalizáció hozzájárul a magyar élelmiszeripar versenyképességének növekedéséhez.
A lemaradást a hatékonyság, a termelékenység erősítésével lehet ledolgozni – hangzott el az Agrárium 2024 konferencián.
Gép- és technológiai kiállítást szervez, valamint online katalógust készít az Agrárkamara.
Brüsszel szerint a viták ellenére továbbra is pozitív a szabadkereskedelmi megállapodások mérlege.
Magyar libamájkészítmény is került a legjobb innovatív termékek közé a Gulfood-on.
Nem arról van szó, hogy a vasárnapi ebédre rántott sáskalábat fogunk enni, hanem, hogy a csirke vagy a sertés rovarfehérjét fogyasszon például szója helyett.
Az alacsony árak ellenére is kedvezőbbé váltak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai.
Az olcsó import termékek kiszorítják a boltok polcairól a magyar élelmiszereket.
Jól látszik, hogy a külföldi beszerzők kíváncsiak a magyar termelőkre és a magyar termékekre.
A program 70 százalékos támogatást nyújt a pályázók fejlesztéseihez, a kérelmeket október 26-ig lehet benyújtani.
Elsősorban a hús- és tejfeldolgozóipar, ami érintett; ezen kategóriákban olyan árakkal is találkozni, amikkel a származási országukban sem lehet.
A versenyhatóság továbbra is kiemelt figyelmet fordít az élelmiszeripari vertikumra, versenypártolási javaslataival védi a magyar családokat és nyugdíjasokat.
Az előző negyedévben azt mondták, hogy 2023 az állattenyésztés éve lehet, azon belül viszont most már úgy tűnik, hogy a sertés a fő nyertes.
2026-tól a magyarországi agrárcégekre is vonatkozni fog az ESG jelentési kötelezettség.
Üzletember találkozókat szervezett a Hungarian Food Business Program keretében az Agrármarketing Centrum Erdélyben.
Szijjártó Péter szerint rendkívüli erőt ad Magyarországnak, hogy mezőgazdasága a hazai fogyasztás dupláját termeli meg.
Az utóbbi időben ismét megjelentek a boltok polcain a gyengébb, helyettesítő jellegű áruk.
Nagy a potenciál a gyümölcsjoghurtokban, hiszen jelenleg több száz vagy akár ezer km-es távolságból érkező importtermékek vannak fölényben, a piaci arányuk meghaladja a 80%-ot.
A nyúlhús régebben sokkal többször került a magyar családok asztalára, mint manapság. Nem túlzás azt mondani, hogy mára már szinte teljesen kikopott az étrendünkből,
A tavasz beköszöntével a vadak is egyre aktívabbak, ami komoly veszélyt jelenthet mind az autós, mind az állat szempontjából.
Új szemléletre és új technológiákra van szükség a kertészetekben Magyarországon.
Az előző évekhez képest drasztikusan csökkent a méz felvásárlási ára Magyarországon, ami nem tett jót a méhészeknek.
Ha nem vigyázunk, Oroszország a jövőben a műtrágya révén gyakorolhat nyomást az Európai Unió mezőgazdaságára.
A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.
Az előző hetekben érkezett lehűlés miatt a helyenként fellépő fagy erőteljes károsodást okozott a növényeinkben.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.