Így küzdhetünk a klímaváltozás ellen? Erre készülnek a magyar egyetemen
A klímaváltozással kapcsolatos, különböző tudományterületeken folyó kutatásokat összefogó csoport alakult a Szegedi Tudományegyetemen.
A klímaváltozással kapcsolatos, különböző tudományterületeken folyó kutatásokat összefogó csoport alakult a Szegedi Tudományegyetemen.
Az SZTE tudósai megalapítják Magyarország első Geo Terroir Kutatócsoportját, ami óriási lökést adhat a hazai agráriumnak, élelmiszeriparnak és a turizmusnak.
Jelentős a nemzetközi érdeklődés a Széchenyi István Egyetem részvételével készülő permetező drón iránt.
A fotoszintézis biofizikáját vizsgálták szegedi kutatók, akiknek még bőven akad feladata a téma kapcsán.
Korszerű szarvasmarha-takarmányt fejlesztett ki a Hód-Mezőgazda Zrt. és az SZTE.
Az SZTE kutatásokkal segíti a Kárpát-medence szárazodása elleni harcot.
Az új képzés levelező rendszerben fog elindulni.
Az ágazat szereplőinek nagyobb tudatosságra kellene törekednie a gépvásárlásaik során.
Az engedélyezett szerek körének bővítése "kifehérítené" a drónos növényvédelmet Magyarországon.
A tavalyi évben mintegy 43%-kal bővült a fejessaláta kivitele, értéke pedig 48%-kal.
Teljes irányítást szerzett a Steppe Agroholding a korábban franciákkal közösen birtokolt RZ Agro felett.
Érzékeny csapást mért Kína az amerikai húsüzemekre a vámháború újabb felvonásában.
A Manitou a felhasználói igények alapján folyamatosan fejleszti termékeit és bővíti kínálatát.
A Mecsek Baromfi Kft. friss csirkehúsai elnyerték a KMÉ-védjegyet, amely biztosítja a vásárlók számára a valóban kiemelkedő minőséget.
Ott, ahol 600helyett már csak 180 hektáron tervezik a kukoricavetést, öntözetlen táblákon a zöldborsó is már csak mínuszt terem, nem a klímaváltozásról vagy a mezőgazdaságunkból hiányzó hozzáadott értékről hallana a gazda, hanem kizárólag a megoldásokról.
Az őszi búza termesztése mindig is meghatározó szerepet töltött be a mezőgazdaságban. A siker kulcsa a megfelelő fajtaválasztás, az okszerű tápanyagellátás, valamint a precíz növényvédelem.