Így küzdhetünk a klímaváltozás ellen? Erre készülnek a magyar egyetemen
A klímaváltozással kapcsolatos, különböző tudományterületeken folyó kutatásokat összefogó csoport alakult a Szegedi Tudományegyetemen.
A klímaváltozással kapcsolatos, különböző tudományterületeken folyó kutatásokat összefogó csoport alakult a Szegedi Tudományegyetemen.
Az SZTE tudósai megalapítják Magyarország első Geo Terroir Kutatócsoportját, ami óriási lökést adhat a hazai agráriumnak, élelmiszeriparnak és a turizmusnak.
Jelentős a nemzetközi érdeklődés a Széchenyi István Egyetem részvételével készülő permetező drón iránt.
A fotoszintézis biofizikáját vizsgálták szegedi kutatók, akiknek még bőven akad feladata a téma kapcsán.
Korszerű szarvasmarha-takarmányt fejlesztett ki a Hód-Mezőgazda Zrt. és az SZTE.
Az SZTE kutatásokkal segíti a Kárpát-medence szárazodása elleni harcot.
Az új képzés levelező rendszerben fog elindulni.
A mezőgazdaságban dolgozók számára a munkavégzés számos kockázatot tartogat, sajnos évről évre halálos áldozatokat is követel.
Az árpával és búzával már nem lesz gond, a kukorica sorsa viszont erősen kérdéses idén.
Ismét fellendülőben van a szójatermesztés Magyarországon, egyre több termelő tesz próbát ezzel a növénnyel.
Takarmányban és emberi élelmezésre is alkalmazható egy GMO-szója, miután az európai hatóságok biztonságosnak találták.
Az elmúlt hetekben Szardínia szigetén, majd az észak-olaszországi Lombardiában, valamint Franciaországban is megerősítették a kór jelenlétét.
Az utóbbi évek tapasztalatai alapján kijelenthetjük, hogy véget értek azok a boldog évek, mikor a kukorica növényvédelmét letudtuk egy gyomirtással.
Hatékony megoldás a napraforgó tányérvédelmére: Picasso® Active
A talaj szervesanyag tartalma és a kapcsolódó talajfunkciók javításáért már az aratási szezonban sokat tehetünk!