Már ez sem elég, hogy megfékezzük a bajt: a vesztébe rohan a világ?
Sem a faültetés, sem pedig a természetes élőhelyek helyreállítása nem elég a klímaváltozás megfékezéséhez.
Sem a faültetés, sem pedig a természetes élőhelyek helyreállítása nem elég a klímaváltozás megfékezéséhez.
A klímaváltozással kapcsolatos, különböző tudományterületeken folyó kutatásokat összefogó csoport alakult a Szegedi Tudományegyetemen.
Az SZTE tudósai megalapítják Magyarország első Geo Terroir Kutatócsoportját, ami óriási lökést adhat a hazai agráriumnak, élelmiszeriparnak és a turizmusnak.
Jelentős a nemzetközi érdeklődés a Széchenyi István Egyetem részvételével készülő permetező drón iránt.
A fotoszintézis biofizikáját vizsgálták szegedi kutatók, akiknek még bőven akad feladata a téma kapcsán.
Korszerű szarvasmarha-takarmányt fejlesztett ki a Hód-Mezőgazda Zrt. és az SZTE.
Az SZTE kutatásokkal segíti a Kárpát-medence szárazodása elleni harcot.
Az új képzés levelező rendszerben fog elindulni.
Nagy szükség lenne digitálisan képzett élelmiszeripari mérnökökre itthon, akik képesek egyszerre érteni a technológiához és a digitalizációhoz.
A rizs a világ egyik legfontosabb alapélelmiszere, sok érdekesség van vele kapcsolatban, kezdve a termesztésétől, a feldolgozási lehetőségekig.
Az elmúlt évek tapasztalatai világosan mutatják, hogy a klímaváltozás gyökeresen alakítja át a magyar mezőgazdaság mindennapjait.
A 2025-ös nyár rendkívül aszályos időjárása komoly hatással van az ország agráriumára.
A mesterséges hús egy olyan élelmiszeripari termék, amelyet állati sejtekből állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
Kukorica vagy kalászos után vetett kalászosokban a Fuzárium fajok szaporító képletei a talajban felszaporodhatnak, elsősorban a talajban található növényi maradványokon telelnek át.
A KUHN Optimer rövidtárcsa nagy munkaszélességgel, stabil mélységtartással és alacsony vonóerőigénnyel kínál hatékony, gazdaságos tarlóhántást.