Feloldották a tűzgyújtási tilalmat

agrarszektor.hu
Újra lehet tüzet rakni az arra kijelölt területeken az erdőkben, mivel feloldották a júliusi tilalmat.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Az erdőkre és az erdők melletti területekre 2011. július 8-tól az EHVF/501/2011. számú határozattal elrendelt általános tűzgyújtási tilalmat a Vidékfejlesztési Minisztérium azonnali hatállyal feloldotta.

Az enyhítés ellenére a minisztérium figyelmeztet és felhívja a lakosság figyelmét, hogy tüzet rakni az erdőben csak a kijelölt területeken szabad, kiépített tűzrakó helyeken, szélcsendben, a tüzet tilos felügyelet nélkül hagyni, végül pedig gondosan el kell oltani.

Az elkövetkezendő időszak is veszélyes lehet, ezért külön kérték a szakértők, hogy az őszi avarégetésnél is legyünk nagyon óvatosak, a tűz gyorsan halad, így akár elérheti az erdőket, a lakott területeket is.

 

forrás: VM

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?