2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Feloldották a tűzgyújtási tilalmat

agrarszektor.hu
Újra lehet tüzet rakni az arra kijelölt területeken az erdőkben, mivel feloldották a júliusi tilalmat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az erdőkre és az erdők melletti területekre 2011. július 8-tól az EHVF/501/2011. számú határozattal elrendelt általános tűzgyújtási tilalmat a Vidékfejlesztési Minisztérium azonnali hatállyal feloldotta.

Az enyhítés ellenére a minisztérium figyelmeztet és felhívja a lakosság figyelmét, hogy tüzet rakni az erdőben csak a kijelölt területeken szabad, kiépített tűzrakó helyeken, szélcsendben, a tüzet tilos felügyelet nélkül hagyni, végül pedig gondosan el kell oltani.

Az elkövetkezendő időszak is veszélyes lehet, ezért külön kérték a szakértők, hogy az őszi avarégetésnél is legyünk nagyon óvatosak, a tűz gyorsan halad, így akár elérheti az erdőket, a lakott területeket is.

 

forrás: VM

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31