Ismét él a tűzgyújtási tilalom

agrarszektor.hu
Augusztus 22-én óta újra tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter az ország erdeiben.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

2011. augusztus 22. óta ismét érvényben van az általános tűzgyújtási tilalom Magyarország erdeiben, köszönhetően a gyors felmelegedésnek és a csapadékmentes, forró időszaknak - jelentette ki a vidékfejlesztési miniszter.

A tilalom idején tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is.

Felhívják továbbá a közutakon, vasúton dolgozók, az erdőben kirándulók illetve dogozók, a mezőgazdaságban tevékenykedők figyelmét, hogy égő cigarettacsikket ne dobjanak el, fokozottan tűzveszélyes. Sok esetben veszélyeztetnek mezőgazdasági területeket az árokparton, erdőben, töltéseknél fellobbanó tüzek.

A rendelet visszavonásig érvényes, minden azt megszegő szabálysértést követ el.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?