Öreg-tavi halászat és halfőzőverseny hétvégén Tatán

agrarszektor.hu
Egyedülálló program vár idén is a Tatára látogatókra hétvégén, ugyanis 400 méteres húzóhálóval halásszák le az Öreg-tavat a helyi halászok. A kifogott halakból halászlé készül, továbbá lesz halvásár és halfőző verseny is.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A tatai Várárokban létesített halpiacon az előző évek hagyományait figyelembe véve körülbelül tíz mázsa halat adnak el. 

A Magyarország halas gasztronómiáját felvonultató halfőzésen és vásáron minden elkészített ételből kóstolót kaphatnak a látogatók, továbbá hagyományőrző néptáncegyüttesek és kulturális programok is színesítik a hétvégét.

A tatai Öreg-tó az ország legidősebb mesterséges tava, a középkorban a Vár védelmét szolgálta, és már Mátyás idejében is közkedvelt halásztó volt, sőt, a környék vadbősége is közismert.

A lehalászás és ünnepség már az 1800-as években is bevett szokás volt, társasági eseménnyé vált, a Tatai Mezőgazdasági Zrt. pedig 2001-ben újra bevezette - írja a hvg.hu

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?