6,6 milliárdos beruházás a Tisza-tóért

agrarszektor.hu
A Parlamentben elfogadták a Tisza-tó rendezésére vonatkozó előterjesztést a tervezett vidék- és ökológiai újításokról, mely az ország teljes megreformálásának részét képezi.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A Tisza-tó eddig használatos vízpótlást és áramlást segítő rendszerei évtizedek alatt feliszapolódtak, feltöltődtek, így akadályozták a megfelelő vízpótlást, vízminőségi gondokat okozva. A sekély vizekben elszaporodott a zöld növényzet, ökológiai problémák merültek fel, ezért a kormány a tó értékeinek megőrzését szem előtt tartva rendezési program bevezetése mellett döntött.

A jelentős környezetvédelmi jelentőségű tervezet célja a vízrendszer javítása mennyiségileg és minőségileg egyaránt, az élőhelyek helyreállítása, az ár- és belvízbiztonság megteremtése.

A fejlesztés teljes költsége mintegy 6,6 milliárd forint, ebből az összegből 5,6 milliárd forint Európai Uniós támogatásból valósul meg.
A Start munkaprogramhoz köthető beruházás fontos a környék és a Tisza-tó turisztikai fellendüléséhez, továbbá a helyi régió életminőségének javítását és a munkahelyteremtést is lehetővé teszi - számol be a kormány.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?