Észak-Dunántúlon is elindult a Duna projekt

agrarszektor.hu
A vállalkozó kézhez kapta a munkakezdési engedélyt, így az Észak-Dunántúli Régióban is megkezdődtek Magyarország egyik legjelentősebb, uniós forrásból megvalósuló árvízvédelmi beruházásának kivitelezési munkálatai.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Duna teljes magyarországi szakaszán, összesen 11 projektelemből összeálló, az Országos Vízügyi Főigazgatóság beruházásában zajló Duna projekt úgynevezett ÉDU-3-as projektelemének keretében elsőként a győr-pataházi szivárgó kivitelezési munkálatai kezdődhetnek el. A 2013 márciusának első hetében indult munkálatok előreláthatólag 2013. májusig tartanak. Az ÉDU-3 projektelem keretében tavasszal további öt település (Győrújfalu, Győrzámoly, Győrladamér, Dunaszeg, Dunaszentpál) külterületén kezdődnek majd el az árvízi biztonság növelését célzó fejlesztések.

A több mint 3 és fél milliárd forintból megvalósuló projektelem részeként a szivárgó rendszerek építése mellett 15 kilométer hosszú szakaszon megerősítik a töltést, felújítanak és átalakítanak négy árvízvédelmi műtárgyat: a Dunaszegi zsilip és a Zámolyi zsilipek átépítésre kerülnek, valamint mindkettőbe beépítenek egy vízszintszabályozó zsiliptáblát. A mártonházi szivattyúállást újjáépítik, a használaton kívüli újfalui szivattyúállás elbontásra kerül.

"A Mosoni Duna bal partján, a Győr-Pataháza térségében húzódó töltés egyes szakaszain - árvizek idején - korrekciót igénylő árvízi jelenségek fordultak elő. Ezen jelenségeknek a megszüntetése a célja a napokban elkezdődő védekezési munkálatoknak, amelyek a mentett oldali, mélyebben fekvő ingatlanok megóvása érdekében valósulnak meg" - tájékoztatott Sütő Péter, a térségben megvalósuló fejlesztésekért felelős kivitelező, a DD Konzorcium projektvezetője. Hozzátette: "a most megkezdett munkálatok eredményeként a tervek szerint az árvízvédelmi töltés alatt átszivárgó fakadóvizek előfordulása a mentett oldali területeken megszűnik, így az érintett ingatlanoknál egyedi védekezésre már nem lesz szükség. A fejlesztések után az árvízi jelenséggel összefüggésbe hozható, kertekben feltörő vizek száma csökken, valamint az útburkolatok károsodása is mérséklődik."

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?