Óriási a készültség: újabb árvizek jöhetnek Magyarországon

Óriási a készültség: újabb árvizek jöhetnek Magyarországon

agrarszektor.hu
Az elmúlt napokban nemcsak hazánkban volt az évszakhoz képest enyhébb az idő, hanem a környező országokban sem a téli arcát mutatta a február. Időnként  már-már úgy érezhettük itthon, mintha április elejét írnák. Az enyhe időjárás hatására a Kárpátok hóval borított magasabb részein olvadásnak indult a télen felhalmozódott hóréteg, ami a vízgyűjtő területeken a hazánkat elérő patakokba, folyókba került. Ugyanakkor egyes vízgyűjtő területeken bizonyos napokon jelentősebb mennyiségű csapadék is hullott. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Emiatt árhullám indult el több északkeleti folyónkon is. A régi időkben nagyjából egy hónappal később volt jellemző, hogy a hóolvadás hatására megemelkedik folyóink vízszintje. A következő napokban többek között Dombrádnál, Tokajnál, Tiszapalkonyánál, de még Kiskörénél is elérheti majd az I. fokú árvízvédelmi készültségi szintet a Tisza vízállása - írja az Időkép. A jövő hét első napjaiban Sárospataknál is I. fokú árvízvédelmi készültségi szint mellett tetőzhet a Bodrog az Országos Vízjelző Szolgálat térképe szerint. Ugyanakkor többfelé a belvíz is gondot okoz, I. és II. fokú belvízvédelmi készültség van érvényben az ország több tájegységén is a Vízügy térképe szerint.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?