Megvan az év pincészete!

agrarszektor.hu
Az "Év Pincészete" díjnak az adja a legnagyobb értékét, hogy egy közösséget díjaz. Olyan közösséget, ahol szép borokat készítenek, emellett közös munkával népszerűsítik a magyar bort, a borkultúrát, ápolják és együtt élnek a természettel: nem megváltoztatni, nem kihasználni akarják, hanem együtt élni vele - fogalmazott az "Év pincészete" díj átadásán Zsigó Róbert.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A földművelésügyi Minisztérium államtitkára Bács-Kiskun megye országgyűlési képviselőjeként külön örömmel köszöntötte a díjat elnyert Koch Borászatot, amely a Hajós-Bajai Borvidék jó hírét viszi ezentúl. Zsigó Róbert úgy fogalmazott: a díj elismerés a borvidéknek, inspiráló a többi borászatnak is. Példa arra, hogy érdemes keményen dolgozni. Mint mondta, azt kívánja, az előttünk álló években egyre nehezebb legyen eldönteni, hogy melyik magyar borászat legyen az év pincészete. Mert ez azt jelentené, hogy egyre több olyan közösség dolgozik a szakmában, amely érdemes a díjra.

A 2002-ben alapított díjat a Hegyközségek Nemzeti tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő és Bortermelők Szövetsége képviselői adják át. Az idén 13. alkalommal odaítélt vándordíjat a borotai Koch Borászat érdemelte ki a Frittmann Borászat, a Béres Szőlőbirtok-és Pincészet, valamint a Csányi Pincészet előtt.

Az "Év Pincészete" cím egy olyan bortermelő gazdasági társaság kollektív teljesítményét díjazza, amely az országban és külföldön a magyar bor, a borkultúra és a kulturált borfogyasztás széleskörű népszerűsítéséért a legtöbbet tette az adott évben. Többek közt értékelik a pincészet külső és belső megjelenését, arculatát, környezetét, hazai és külföldi kapcsolatait, borainak minőségét, a márkanevek népszerűségét, szerepét, nagyságát és fejlesztéseit.

A díjra pályázni kell, az elismerést szakmai körök jelölése és szavazatai alapján ítélik oda, figyelembe veszik a borok minősége mellett a pincészet külső megjelenését, arculatát, kapcsolatát a borászati közélettel csakúgy, mint fejlesztéseit, jelenlétét a belföldi és külföldi piacon.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?