Hadat üzennek a hamisított élelmiszereknek

agrarszektor.hu
Fontos, hogy kiszűrjük a hamisított élelmiszereket a hazai piacról - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter egy üzemavatón. Célul tűzte ki, hogy növekedjen az olyan termékek aránya, amelyek mentesek az adalékanyagoktól és a kétes eredetű fűszerektől.

A jó minőségű élelmiszerek előállításának egyik feltétele a korszerű technológia alkalmazása - hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Tóalmáson, a Húscsarnok Kft. új csomagolóüzemének avatásán.

Az élelmiszeripar feladatának nevezte a miniszter az adalékanyagoktól, kétes eredetű fűszerektől mentes hazai élelmiszerek arányának növelését az EU piacain. Megjegyezte, hogy az ilyen termékek eredetének védelmében még vannak elmaradások, és felhívta a figyelmet a hamisítások kiszűrésének fontosságára - közölte az MTI.

Czerván György, a minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára felidézte, hogy a következő években a kis és közepes élelmiszer-feldolgozó vállalkozások fejlesztésére az EU 2020-ig hozzávetőleg 300 milliárd forintos pályázati forrást nyit meg. Hozzátette, hogy az összeg növekedhet a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) elkülönített keret egy részének átcsoportosításával.

Kurunczi János, a Húscsarnok Kft. tulajdonosa, igazgatója beszámolt róla, hogy az új csomagolóüzemet 300 millió forintból építették. A 20 éve alapított üzem hetente 25 tonna terméket, szarvaskolbászokat, füstölt, pácolt készítményeket állít elő, és 60 embernek ad munkát.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Díjnyertes és nagy hozamú RAGT kukoricák 2026-ra (x)

A kukoricatermesztés ma már egyre szélsőségesebb környezeti feltételek között zajlik, ezért a gazdálkodók számára felértékelődnek azok a hibridek, amelyek minden évjáratban stabil teljesítményt, jó stressztűrést és megbízható alkalmazkodóképességet nyújtanak.

FIZETETT TARTALOM
EZT OLVASTAD MÁR?