Elégedettek a döntéssel - Zárolták a veszélyes borokat

agrarszektor.hu
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) szerint a Földművelésügyi Minisztérium (FM) megalapozott döntést hozott, amikor elrendelte egyes import borok zárolását - közölte a köztesület hétfőn az MTI-vel. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter szombaton jelentette be, hogy elrendelte 50 ezer hektoliter olasz bor zárolását, miután három, Magyarországra szállító exportőr is érintett volt az Olaszországban felderített jövedéki visszaélésekben.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Elrendelte 50 ezer hektoliter olasz bor zárolását a földművelésügyi miniszter, miután három Magyarországra is szállító exportőrről is kiderült, hogy érintettek az Olaszországban felderített jövedéki visszaélésekben. A HNT még korábban az olasz sajtóból értesült arról, hogy zárolták a Cantine Brusa borászat készleteit és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak ellene.

A borászat több magyar importőr beszállítója is, ezért a HNT felkérte az illetékes hatóságokat, hogy a már forgalomba hozott, vagy tárolt tételeket fokozottan ellenőrizzék, illetve vonják vissza az esetlegesen már kiszállított, veszélyes orokat. A zárlatban érintett mintegy 50 ezer hektoliter olasz, a gyanú szerint cukrozott, hamisított bort a magyar fogyasztók védelme miatt azonnali hatállyal le is vették az üzletek polcairól.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?