Lóhús-botrány: Évente több száz vizsgálatra van szükség

agrarszektor.hu
Uniós kvóta szerint előírt mennyiségben kell ellenőrizni a marhahúsokat, hogy az esetleges lóhússzennyezést feltárják a hatóságok. Ez évente akár több száz vizsgálatot is jelenthet - jelentette ki Helik Ferenc, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Kiemelt Ügyek Igazgatóságának vezetője a Világgazdaságnak. A múlt héten ugyanis több ember ellen is vádat emeltek, mivel budapesti húsboltokban lóhúst és rossz minőségű marhahúst árultak kiváló minőségű marhahúsként.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Több száz vizsgálatot kellene évente elvégezni a marhahúsokon, hogy a hatóságok feltárják az esetleges lóhússzennyezést - nyilatkozta Helik Ferenc a Világgazdaságnak. A múlt héten ugyanis hét ember ellen emeltek vádat, miután budapesti húsboltokban árusítottak lóhúst és rosszminőségű marhahúst kiváló minőségűként tüntetve fel azt. Emellett két illegális vágóhidat üzemeltettek Szarvason és Békésszentandráson - írja a vg.hu

Helik Ferenc szerint a lóhús fogyasztása nem veszélyes. A fő probléma inkább az, hogy nem ismert a lovak származása, nem vágóhídon történt a vágás, az állatokat nem látta állatorvos, és a nyomonkövethetőségi szabályokat sem tartották be. A vádlottak tevékenységét azonban 2013-ban beszüntették, így az valószínűleg nem eredményezett megbetegedést, vagy ételmérgezést - tette hozzá Helik Ferenc.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?