Lázár miatt több mint száz rendeletet módosított Fazekas

agrarszektor.hu
Több mint száz korábban megjelent agrárminisztériumi rendeletet módosított a Földművelésügyi Minisztérium (FM) amiatt, hogy január elsejétől a Magyar Államkincstár (MÁK) vált az uniós és a hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségévé a megszűnésre ítélt Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) helyett. A módosított jogszabályokban az MVH-s szövegrészeket mindenhol a MÁK-kal helyettesítette az FM.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Összesen 104 korábbi rendeltét módosította az agrártárca annak nyomán, hogy január elsejétől megszűnt a legnagyobb agrárhivatalként működő MVH - derül ki a Magyar Közlönyben megjelent minisztériumi jogszabályból. A jogutódlásos megszűntetés miatt az agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségi feladatait a Magyar Államkincstár veszi át. Ezért az FM a módosított rendeletekben az MVH-s szövegrészt Magyar Államkincstárra cserélte.

Mint ismert, az MVH az állami háttérintézményi rendszer átszervezésének részeként szűnik meg, amelyet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter készített elő. Az agrár-csúcshivatal Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter irányítása alá tartozott, de már a megszüntetés előtt, tavaly októberben átkerült a Miniszterelnökséghez. Az akkori áthelyezést az agrárkifizetések és az átszervezési munkálatok felgyorsításával indokolta a kormány.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03