Már hungarikumként lehet enni a tiszai halászlét

agrarszektor.hu
Bekerült idén a Hungarikumok Gyűjteményébe a tiszai halászlé, amely hosszú évek óta a magyar kultúra része. A Tisza-tavi nyári programok egyik központi témája lesz az új hungarikum.

A tiszafüredi önkormányzat kezdeményezésére idén minősítették hungarikummá a tiszai halászlevet. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter elmondta, hogy az önkormányzat eredeti formájában őrizte meg a Tisza-tavi nyári programok "gasztronómiai csúcspontjának" számító halászlevet. Augusztus végéig 15 helyszínen több mint 40 program várja az érdeklődőket.

A 152 tagú Magyar Értéktár a "hungarikummá válás előszobájának" is számít - mondta el az eseményen Szakáli István Loránd, az agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár.. Emellett több mint tízezer helyi érték található egyéb - helyi, megyei, tájegységi, határon túli nemzetrészi - értéktárakban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

KWS – tíz éve első a repcetáblákon*, első az innovációban! (x)

Az utóbbi évek különös kihívások elé állították a repce termesztőket. Míg 10 évvel ezelőtt a termésszint növelése állt a középpontban, mára a termésbiztonság, a kockázatok minél jobb kezelése és ezek által a gazdaságos termesztés fenntartása a célkitűzés.

EZT OLVASTAD MÁR?