Új nyári sörkülönlegesség jön a Drehertől

agrarszektor.hu
A Sziget Fesztivál legrégebbi beszállító partnere a Dreher Sörgyárak, amely már 23 éve szolgáltatja a sört a nyári rendezvényeken. A fesztivál 25. születésnapja alkalmából a sörgyár új főzettel állt elő: elkészült a Dreher Sziget Sör, ami egy Centennial komlóval készült lager. A szerda esti bemutatón mindent megtudtunk az új italról, azt is, hogy mennyibe fog kerülni.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A Dreher Sörgyárak a Sziget Fesztivál legrégebbi partnere, 1995-től jelen van termékeivel a fesztiválon, így a márka neve mára szinte összeforrt a rendezvénnyel. A 23 éve tartó együttműködés idén új szintre lép, hiszen a fesztivál 25. születésnapja alkalmából egyedi főzetet készített a sörgyár.

A Dreher Sziget Sör egyedül a fesztiválon lesz elérhető, boltokban nem forgalmazzák majd: 1 korsó 700 forintba fog kerülni.

Becz Gábortól, a Dreher sörmesterétől a szerdai sörbmemutatón megtudtuk, hogy az új főzet hidegkomlózásos technológiával készült, 3 féle komlót tartalmaz, köztük egy nemes komlófajtát, a Centennialt, amelyet előszeretettel használnak IPA-sörökhöz is. Úgy is szokták hívni, hogy "Szuper Cascade", mert hasonló ízjegyeik mellett majdnem kétszer több alfa-savat tartalmaz (7-12%). Az idei Szigeten debütáló sör:

  • alkoholtartalma: 4,5%;
  • eredeti extrakttartalma (a sörlében lévő oldható szárazanyag): 10,5%.

Megkóstolásakor citrusos, virágos aromára számíthatunk, igazi könnyed fesztiválsör, ami itatja magát, így valószínűleg szép fogyasztásra számíthatnak az idei jubileumi rendezvényen a szervezők.

Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője és Kádár Tamás, a Sziget Szervezőiroda cégvezetője néhány érdekességet is megosztottak a két cég több mint két évtizedes együttműködésével kapcsolatban: többek között, hogy eddig összesen 18 millió korsó sör fogyott a 23 év alatt.

Tavaly egyébként 80 söröző 500 sörcsappal, valamint 220 dobozos kiszerelést rejtő hűtővitrin várta a látogatókat, akiknek körülbelül kétharmada, mintegy 312 ezer ember meg is kóstolta a Dreher sörök valamelyikét.

 Az Agrárszektor nemrég beszámolt a fesztiválon idén várható borkínálatról is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?