Ilyen lesz a bulibor az idei Szigeten

agrarszektor.hu
Ha a borfalun kívül kér valaki egy fröccsöt a Szigeten - vagy a Sziget Kft. által rendezett valamelyik fesztiválon -, az biztosan a Kristinus Borbirtok valamelyik borát kapja. A Borháló Borkereskedés - amely tavaly után újra a Sziget-rendezvények hivatalos beszállítója lett - ugyanis a dél-balatoni pincészet boraiból állította össze idei szortimentjét.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Tavaly 30 százalékkal nőtt a borfogyasztás a Sziget Kft. öt fesztiválján (Volt, Balaton Sound, Sziget, B.my.Lake és a Strand Fesztivál). Elek Márton, a Borháló stratégiai igazgatója szerint a "minőségen nem lehet spórolni". A fehér legyen karakteres, üde, de kellően savas, fröccsbe való, a rozé legyen gyümölcsös, de nem tolakodó. Álljon rendelkezésre belőlük több tízezer liter, tartsák őket mindig frissen és hidegen, és bármikor le lehessen tölteni belőlük akár ezer litert is" - ezek voltak a fő szempontok, amikor Kathona Krisztián, a cég beszerzési igazgatója kiválasztotta a kereskedelmi franchise nyolcvan partnerpincészete közül a Kristinust.

A fesztiválokon fehérborból és rozéból nagyságrendileg több fogy, mint vörösből, a bor jelentős részét ugyanis fröccsként fogyasztják. A két alapbor, a Kristinus Sziget Fehér és Kristinus Sziget Rosé Florian Zaruba lesz. Előbbi szakmai elismerést is kapott: ezüstérmet nyert a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa 2017-es Országos Borversenyén, a Balatonboglári Borversenyen pedig aranyérmes lett.

A rendezvényekre minden nap frissen kell szállítani a bort, ami meglehetősen komoly logisztikai előkészítést igényel. "Fontos, hogy a bor friss legyen és a buborékkal ne elfedjék a bor hibáit, hanem kiemeljék a savgerincet, hangsúlyozzák a gyümölcsösséget." - hívta fel a figyelmet Kathona a borokat bemutató tegnapi sajtótájékoztatón.


Borkoktélok is lesznek

A fehér és rozé folyóborok mellett a fesztiválozók a Kristinus hat palackos borával is találkozhatnak majd: a Sziget Vörös alapbor ugyanúgy a Borháló és a Kristinus együttműködésében született, ezek mellett pedig még öt prémiumborból lehet majd választani. 

Egy deci bor 450 forint lesz a három alapborból, a prémiumokból 600, a szóda pedig 60 forint. Egy nagyfröccsöt így 960 forintért mérnek majd, ami a borhálósok szerint a fesztivál környezetben elfogadható ár. A szortimentet a boltok polcain is meg lehet majd találni, 1300 forint/palack áron.

"A Sziget olyan hely, ahol trendek születnek, van háttere a kísérletezésnek is. Ilyen kísérlet volt tavaly a bor- és fröccskoktélok bevezetése. Kicsit tartottunk a konzervatív reakcióktól, de kellemes csalódás volt a pozitív fogadtatás, így idén is kaphatóak lesznek." - tette hozzá a Borháló stratégiai igazgatója.
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?