Szegedre várják a borrajongókat

Szegedre várják a borrajongókat

MTI
Több száz kiállító, köztük 160 borász várja a vendégeket a csütörtökön kezdődő Szegedi Borfesztiválon, az ország legnagyobb borászati seregszemléje idén tizenegy napig tart majd - tájékoztatta a programsorozatot szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-t.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Rácz Attila elmondta, a látogatók a Széchenyi téren szinte az összes hazai borvidék képviselőivel találkozhatnak, és érkeznek borászok a határon túlról is. A bortermelők mellé csaknem harminc vendéglátós csatlakozik, akik egyedi sajtokat és gasztronómiai különlegességeket kínálnak, s hazai pálinkákat is lehet itt kóstolni.

A fesztivál emblémájával ellátott nagyobb pohár a rendezvény után az otthoni pohárgyűjtemény díszévé válhat. A kisebb űrtartalmú, Szeged címeres poharat pedig akár vissza is lehet váltani a nap végén.

Idén is megmérkőznek a borok

A borok, pálinkák és sajtok mellett gasztronómiai különlegességek is szerepelnek a kínálatban. A Pavane Táncegyüttes és a borrendek csütörtök délutáni látványos felvonulásával kezdődő borfesztivállal egy időben indul a Kézműves- és Gasztroudvar a Klauzál téren és a Kincs tér a Dugonics téren. Ezeken a belvárosi helyszíneken a borok és pálinkák mellett kisüzemi söröket és gasztronómiai specialitásokat is lehet kóstolni és csaknem száz kézműves kiállító és kistermelő is kínálja majd portékáit.

Kulturális programok és jótékonysági árverés

A Szeged Napja Ünnepségsorozat részeként megszervezett fesztiválra érkezőket változatos zenei programok szórakoztatják. A Széchenyi két színpadon - mások mellett - a Belmondo akusztik, Feke Pál, Gájer Bálint, Gergely Róbert, Heinz Gábor Biga és Nagy Ádám, Malek Andrea, Pál Dénes, a Sárik Péter Trió Berki Tamással, Sipos F. Tamás, Szekeres Adrienn, Varga Viktor és Vikidál Gyula lépnek majd föl.

A Dugonics téri szökőkútnál a Kincs tér alkalmi poronddá alakul, ahol mindennap különféle programok, játszóház, koncertek várják a kilátogatókat, és akinek kedve támad, még az élő zenés német, szerb és görög táncházba is bekapcsolódhat. A Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál felvezetéseként - a Belvárosi Mozi jóvoltából - pedig május 16-án a Legényanya, május 23-án pedig a Lefkovicsék gyászolnak című magyar filmet játsszák majd a szabad ég alatt.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?