Medveláb, apró béka, vadkanfej: ezt ették a magyar főurak régen
Különleges ételekről számol be egy többszáz éves szakácskönyv, még egy nagy ünnepség meglepő fogásait is közli.
Különleges ételekről számol be egy többszáz éves szakácskönyv, még egy nagy ünnepség meglepő fogásait is közli.
Komoly visszaesés tapasztalható idén a HORECA-szektor forgalmában Németországban.
A szezonális vállalkozások, például a strandok, fagylaltozók, zöldség-gyümölcs árusok lehetnek a NAV célpontjai a következő hetekben.
Sokan már nem a tömeget, hanem inkább a pihenést, a természeti értékeket és a fagylaltot keresik a tónál.
A Magyar Fagylalt Napján féláron lehet fagyizni több száz helyen az országban - de négy különböző ízt kell választani a kedvezményhez.
12 százalékkal nőtt a SZÉP-kártya költések volumene az első negyedévben, a Balatonnál költötték a legtöbbet, de Gyulán a legnagyobb a használat aránya.
Háromezer egy lángos: megnyílt a húsvéti vásár Budapesten, de éhesen nem érdemes kilátogatni.
Az európai alkoholgyártók, különösen a bortermelők számára komoly kihívást jelenthet Donald Trump amerikai elnök áprilisra tervezett 200 százalékos vámtarifa-emelése.
Megszólalt a világcég vezetője: a mesterséges intelligencia is szóba jött.
A Michelin-csillagos éttermek degusztációs menüi 40-90 ezer forintba kerülnek - fejenként.
Megvannak a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első eredményei Magyarországon.
Várhatóan rövidesen megszületik a vonatkozó rendelet a külföldi munkavállalók ügyében.
A legtöbb séf sosem tudja meg, kik adják a csillagokat, de világszerte versengenek az elismerésekért.
Az európai turizmus hatása az élelmiszerpiacra: a helyi termelők és a nagy beszállítók is ilyenkor pörögnek fel.
A mezőgazdaság továbbra is a legrosszabbul fizető területek egyike, még az oktatás és az egészségügy is megelőzi.
Innovatív védjeggyel ismerik el a helyi termékeket kínáló szolgáltatókat, még mindig lehet jelentkezni.
Terítéken a világ tömény italai a pálinkától a konyakon át a grappáig és a keserűkig.
A következő években jelentős növekedést produkálhat az ágazat Indiában, pedig már most is hatalmas szektor.
Kényszerűségből, ételmaradékokból alkotta meg a világ egyik legnépszerűbb salátáját Cesare Cardini.
Ezek a legfontosabb tudnivalók a falusi vendégasztalról, a lakáséttermi szolgáltatásról, illetve a szociális farmról.
2025 augusztusában a magyar gazdák 22,7 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban.
2025-ben lesz tizenegyedik éve, hogy a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat.
Az elmúlt év megmutatta, hogy a fagyok, a szárazság és a kártevők egyaránt képesek megtépázni a gazdák munkáját.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
A tavalyi évhez képest beindulni látszik a magyar mezőgéppiac, de még sehol sem vagyunk a 2023-as számoktól.
Egy veteményeskerttől sokkal többet kaphatunk, mint a szendvicsekre kerülő friss uborka, paprika vagy paradicsom.