Aranyesőben fürdött a magyar borászat

agrarszektor.hu
A rangos párizsi Vinales Internationales-en és a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet (OIV) legnagyobb borversenyén, a berlini Wine Trophy-n a Varga Pincészet összesen kilenc aranyérmet söpörhetett be.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A világ hat nagy nemzetközi borversenyéből kettőnél már a napokban megszülettek az eredmények. A Vinales Internationales-en kilenc aranyérem került magyar borászatokhoz, amiből a legtöbbet, hármat a Varga Pincészet nyert az Aranymetszés Friss Sauvignon Blanc, Royal Egri Hárslevelű és az Aranymetszés Debrői Hárslevelű boraikkal. A Wine Trophy-n pedig hat magyar aranyérem született, óriási meglepetésre mind a hatot a Varga Pincészet hozhatta haza. A Párizsban nyertes három Varga boron kívül aranyérmet kapott még a Varga Aranymetszés Badacsonyi Szürkebarát, az Aranymetszés Friss Badacsonyi Olaszrizling és az Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizling.

A kilenc Varga aranyérem óriási jelentőségét az is mutatja, hogy egy magyar pincészet általában 5-6 évenként nyer három aranyérmet, de arra még soha nem volt példa, hogy a szakmai zsűri egy versenyen hat arannyal tüntesse ki valamelyiket. A legutolsó nagy sikert is a Varga Pincészet aratta, 2017-ben a világ egyik legfontosabb borversenyén, a bordeaux-i Challenge International du Vin-en három aranyat nyert.

Szüretelnek egy Varga borhoz (MTI, Szigetváry Zsolt)
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?