2023. február 5. vasárnap Ágota, Ingrid

Aranyesőben fürdött a magyar borászat

agrarszektor.hu
A rangos párizsi Vinales Internationales-en és a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet (OIV) legnagyobb borversenyén, a berlini Wine Trophy-n a Varga Pincészet összesen kilenc aranyérmet söpörhetett be.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A világ hat nagy nemzetközi borversenyéből kettőnél már a napokban megszülettek az eredmények. A Vinales Internationales-en kilenc aranyérem került magyar borászatokhoz, amiből a legtöbbet, hármat a Varga Pincészet nyert az Aranymetszés Friss Sauvignon Blanc, Royal Egri Hárslevelű és az Aranymetszés Debrői Hárslevelű boraikkal. A Wine Trophy-n pedig hat magyar aranyérem született, óriási meglepetésre mind a hatot a Varga Pincészet hozhatta haza. A Párizsban nyertes három Varga boron kívül aranyérmet kapott még a Varga Aranymetszés Badacsonyi Szürkebarát, az Aranymetszés Friss Badacsonyi Olaszrizling és az Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizling.

A kilenc Varga aranyérem óriási jelentőségét az is mutatja, hogy egy magyar pincészet általában 5-6 évenként nyer három aranyérmet, de arra még soha nem volt példa, hogy a szakmai zsűri egy versenyen hat arannyal tüntesse ki valamelyiket. A legutolsó nagy sikert is a Varga Pincészet aratta, 2017-ben a világ egyik legfontosabb borversenyén, a bordeaux-i Challenge International du Vin-en három aranyat nyert.

Szüretelnek egy Varga borhoz (MTI, Szigetváry Zsolt)
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?