2023. március 25. szombat Irén, Írisz

Magyar borok taroltak a világ egyik legrangosabb borversenyén: itt a toplista

agrarszektor.hu
Nemrég zárult a 2022-es tételek kiértékelése a Berliner Wine Trophy-n, ahol elképesztő sikert arattak a magyar borok. Négy kategóriában összesen 174 tétel lett aranyérmes és 6 a legmagasabb elismerést, azaz a Grand Gold minősítést is kiérdemelte - írta meg a Pénzcentrum.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A Berliner Wine Trophy 2004 óta az OIV (International Organisation of Vine and Wine) által patronált borversenyek tagja és mára a szervezet és a világ legnagyobb mintaszámú, valamint Németország legjelentősebb borversenyévé vált. Az év során két fordulóban (winter- és summer edition) összesen már több mint 15 ezer minta kerül elbírálásra, melyek 40 országból érkeztek. Nemrég zárult a 2022-es tételek kiértékelése, amelyen négy kategóriában - vörös (76), fehér (90), rozé (11), és blanc de blanc (3) - összesen 180 tétel lett aranyérmes, amelyből 6 a legmagasabb elismerést, azaz a Grand Gold minősítést is kiérdemelte. A Grand Gold minősítést a következők borászatok termékei érdemelték ki:

Forrás: Pénzcentrum
A Grand Gold minősítést kiérdemlő magyar borok a 2022-es Berliner Wine Trophy-n.

Az aranyérmes tételek között pedig olyan nagyágyúk szerepelnek, mint az Ostoros, a Takler, a Bolyki, a Gere, a Koch, a Dúzsi, a Figula, a Laposa, a Vylyan, és még lehetne sorolni a legismertebb magyar borászatokat. A hazai borászati kultúra nemzetközi térnyerését viszont mi sem mutatja jobban, hogy akadnak kisebb pincészetek is szép számmal a díjazottak között.

A Pénzcentrumnak az elismerés kapcsán az Ostorosbor Zrt. elmondta, annál nagyobb elismerést el sem tudnak képzelni, mint azt, hogy a 2022-es évjáratú Irsai Olivérük aranyérmet nyert Európa egyik legjelentősebb borversenyén. Hiszen, mint fogalmaztak, ugyanebből a tételből egy korábbi évjárat, a két évvel ezelőtti már elhozta ugyanezt az aranyat a Berliner Wine Trophy-n.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?