Magyar borok taroltak a világ egyik legrangosabb borversenyén: itt a toplista

Magyar borok taroltak a világ egyik legrangosabb borversenyén: itt a toplista

agrarszektor.hu
Nemrég zárult a 2022-es tételek kiértékelése a Berliner Wine Trophy-n, ahol elképesztő sikert arattak a magyar borok. Négy kategóriában összesen 174 tétel lett aranyérmes és 6 a legmagasabb elismerést, azaz a Grand Gold minősítést is kiérdemelte - írta meg a Pénzcentrum.

A Berliner Wine Trophy 2004 óta az OIV (International Organisation of Vine and Wine) által patronált borversenyek tagja és mára a szervezet és a világ legnagyobb mintaszámú, valamint Németország legjelentősebb borversenyévé vált. Az év során két fordulóban (winter- és summer edition) összesen már több mint 15 ezer minta kerül elbírálásra, melyek 40 országból érkeztek. Nemrég zárult a 2022-es tételek kiértékelése, amelyen négy kategóriában - vörös (76), fehér (90), rozé (11), és blanc de blanc (3) - összesen 180 tétel lett aranyérmes, amelyből 6 a legmagasabb elismerést, azaz a Grand Gold minősítést is kiérdemelte. A Grand Gold minősítést a következők borászatok termékei érdemelték ki:

Forrás: Pénzcentrum
A Grand Gold minősítést kiérdemlő magyar borok a 2022-es Berliner Wine Trophy-n.

Az aranyérmes tételek között pedig olyan nagyágyúk szerepelnek, mint az Ostoros, a Takler, a Bolyki, a Gere, a Koch, a Dúzsi, a Figula, a Laposa, a Vylyan, és még lehetne sorolni a legismertebb magyar borászatokat. A hazai borászati kultúra nemzetközi térnyerését viszont mi sem mutatja jobban, hogy akadnak kisebb pincészetek is szép számmal a díjazottak között.

A Pénzcentrumnak az elismerés kapcsán az Ostorosbor Zrt. elmondta, annál nagyobb elismerést el sem tudnak képzelni, mint azt, hogy a 2022-es évjáratú Irsai Olivérük aranyérmet nyert Európa egyik legjelentősebb borversenyén. Hiszen, mint fogalmaztak, ugyanebből a tételből egy korábbi évjárat, a két évvel ezelőtti már elhozta ugyanezt az aranyat a Berliner Wine Trophy-n.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 30. 06:03