Több száz pincészet versenyez idén a legrangosabb magyar borversenyen
Közel 3,5 tonna borral neveztek idén a hazai pincészetek az Országos Borversenyre.
Közel 3,5 tonna borral neveztek idén a hazai pincészetek az Országos Borversenyre.
A fődíjas neve a Szent István Bazilikával szemközti Zrínyi utcában található Csillagok Sétányára is kikerül.
Nehéz lenne elképzelni a szilvesztert pezsgő nélkül, most kiderült, hol, mennyiért juthatunk hozzá itthon.
Az elsőként rozét fogyasztók nagyobb valószínűséggel válnak borfogyasztóvá, mint az elsőként fehér- vagy vörösbort fogyasztók.
Jelentősen csökkent Magyarország borkivitele 2023 első kilenc hónapjában az előző év azonos időszakához képest.
Átalakulóban van az egri borvidék kínálata, komoly átrendeződés történt a vörösborok irányából a fehérborok felé.
A külföldre került bormennyiség a 2021-es 905,6 ezer hektolitert túlszárnyalva 1,164 millió hektoliter volt 2022-ben.
Lezárult a 2022-es tételek kiértékelése a Berliner Wine Trophy-n, ahol elképesztő sikert arattak a magyar borok.
Határozottan emelkedett a Magyarországon megtermelt és értékesített borok ára az elmúlt időszakban.
Nehezebb lesz eladni idén a szőlőt?
Íme a megfelelő borválasztás titka.
Sok magyar nem is tud róla, hol érdemes csúcsborokat vásárolni.
Átadták az idei Vince Díjakat a magyarországi borszakma szereplőinek.
Ötödik éve tart már a Carassia pezsgők diadalmenete Londonban.
A tradicionális, fehérboros borászat vörösborral rukkolt elő.
A pezsgő hazájában is tudott nyerni.
Ez durva.
Betett az idei év a hazai borászatoknak.
Töretlen népszerűségnek örvendenek a rozé borok.
Ezt biztosan sokan nem tudják a kedvelt nedűről.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
2025 augusztusában a magyar gazdák 22,7 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban.
2025-ben lesz tizenegyedik éve, hogy a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
Az elmúlt év megmutatta, hogy a fagyok, a szárazság és a kártevők egyaránt képesek megtépázni a gazdák munkáját.
Egy veteményeskerttől sokkal többet kaphatunk, mint a szendvicsekre kerülő friss uborka, paprika vagy paradicsom.