Nagyot újított a magyar borászat: nem akármit dobtak a piacra

agrarszektor.hu
A tradicionális, immáron az ötödik generáció vezetése alatt fehér borokkal foglalkozó badacsonyi borászat a fogyasztói igényekre reflektálva idén vörösborral bővíti borsorát. A 2019-es Folly Boróka vörös merlot és cabernet sauvignon szőlőfajtákból készült, gazdag illat és összetett ízvilág jellemzi.

Agrárszektor 2022 konferencia

Jövő héten érkezik az idén 10 éves Agrárszektor konferencia, a hazai agrárium kiemelkedő kétnapos szakmai eseménye Siófokon! Gazdálkodók, döntéshozók, véleményformálók, vállalati csúcsvezetők, élelmiszeripari szakértők, államigazgatási topvezetők egy helyen, egy időben az agrárium csúcstalálkozóján! 

A Folly Arborétumhoz közel eső birtokelemeken 7 hektáron folyik a szőlőtermelés, amely, akárcsak az arborétum szeretete és gondozása, generációról generációra szálló - még a szépnagyapától induló - örökség a Folly családban. A Kisörsi-hegy biztosít megfelelő termőterületet a vezető szőlőfajtáknak: a szürkebarátnak, az ottonel muskotálynak, a kéknyelűnek, a rajnai rizlingnek, a budai zöldnek és az olaszrizlingnek - olvasható a közleményben. 

Mivel a badacsonyi borvidékre jellemző fajták elkészítésében a Folly már nagy gyakorlatot szerzett, a boraik kifejezetten keresettek, és szakmailag is elismertek, így például 2013-ban a Talentométer, fiatal borászok számára meghirdetett borversenyen a Folly Budai zöldje a legszebb tételek között végzett, míg 2018-ban a Winelovers Olaszrizling Teszten a 2016-os Cédrus a "Legjobb olaszrizling alapú házasítás" címét nyerte el. Ezért a tradicionálisan fehérborokkal foglalkozó badacsonyi pincészet idén vörösborral bővíti a termékpalettáját. A 2019-es Boróka vörösbor merlot és cabernet sauvignon szőlőfajtákból készült.

EZ IS ÉRDEKELHET

A piaci igényeknek próbáltunk eleget tenni, amikor 2019 év elején arról kezdtünk beszélgetni, hogy készíthetnénk egy könnyű, gyümölcsös vörösbort. A fehérbor, rozé, gyöngyözőbor mind a kóstoló sorunk elemei, viszont a fogyasztók részéről nagy igény mutatkozott egy, a Follyban készülő vörösborra. Szerettük volna kipróbálni magunkat, hiszen a vörösbor készítése egészen más technikát és tudást igényel, és most örömmel jelenthetjük be a Folly Boróka vöröst, amelyet gyümölcsös, enyhén fűszeres ízében málnás, meggyes, kakaós-kávés jegyek, gazdag illat és összetett ízvilág jellemez  

 - mondta el az új bor kapcsán dr. Folly Réka, a Folly Arborétum Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?