Új korszak kezdődik a borászatban, ezek a szőlőfajták lehetnek a befutók
Korán kezdődött a szüret a szekszárdi borvidéken, ahol a klímaváltozás miatt már augusztus közepén megkezdték a korai szőlőfajták betakarítását.
Korán kezdődött a szüret a szekszárdi borvidéken, ahol a klímaváltozás miatt már augusztus közepén megkezdték a korai szőlőfajták betakarítását.
Két rovarölő szer kapott szükséghelyzeti engedélyt amerikai szőlőkabóca ellen itthon.
A Szent Vincét nem csak a magyar borosgazdák tartják nagyra, Franciaországban, Dél-Németországban és Ausztriában is tisztelik.
A klímaváltozás a pezsgő ízét és a tradicionális szőlőtermesztő vidékeket is megváltoztathatja.
2024-től jelentősen egyszerűbbé válhat a Kárpát-medencei szőlőfajták állami elismerése.
Kiváló minőségű az eddig betakarított borszőlő a villányi borvidéken, még ha a mennyiséget illetően nem is tökéletes minden.
Bár idén a hűvös tavasz és a csapadékos idő miatt később indult a természet, de a terméshozamot és a minőséget mindez nem befolyásolta.
Állami elismerést kaphat a MATE Cserszegtomajon nemesített új, szárazság- és mésztűrő szőlőfajtája.
Frissítette a Nébih a szőlőiskolai szaporítások adatbázisait.
A tradicionális, fehérboros borászat vörösborral rukkolt elő.
Több száz éves szőlőmagokból olvasták ki a híres borvidék történetét.
Folytatódik a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának "JÓ BOR" edukációs kampánya.
Egyes szőlőfajtákból kiváló borok készülhetnek, de jó lenne, ha már nem esne az eső.
2025 augusztusában a magyar gazdák 22,7 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban.
2025-ben lesz tizenegyedik éve, hogy a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat.
Az elmúlt év megmutatta, hogy a fagyok, a szárazság és a kártevők egyaránt képesek megtépázni a gazdák munkáját.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
A tavalyi évhez képest beindulni látszik a magyar mezőgéppiac, de még sehol sem vagyunk a 2023-as számoktól.
Egy veteményeskerttől sokkal többet kaphatunk, mint a szendvicsekre kerülő friss uborka, paprika vagy paradicsom.