Itt a lista, ami óriási segítség lehet a szőlőtelepítés előtt állóknak

Itt a lista, ami óriási segítség lehet a szőlőtelepítés előtt állóknak

agrarszektor.hu
A beérkezett szőlőiskolai szaporítási és leltárjelentések alapján frissítette a "Szőlőiskolai szaporítások" című áttekintő táblázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az adatbázis 84 termelő vállalkozás adatait foglalja össze ABC rendben, számba véve az általuk termesztett fajtákat és klónokat. Célja, hogy segítse az árutermő szőlőültetvények telepítőit a megfelelő ültetési anyagok megtalálásában.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A táblázatban azoknak a partnereknek a 2021-es szaporítási évre vonatkozó adatai találhatóak összesítve, akik hozzájárultak a Nébih honlapján történő közzétételhez. Az összesítések mennyiségi adatokat nem tartalmaznak: a fajtákat, a klónokat és a termelőket ABC szerinti sorrendben, nem az előállítási volumen sorrendjében mutatják - írja a Nébih. A szőlőiskolai szaporítások adatbázis 84 termelő vállalkozás adatait foglalja össze. A szőlőiskolai termékek nagy részét az oltványok adják, sok fajta-alany kombinációval, míg az alany nélkül felsorolt nemes fajták és klónok sajátgyökerű szaporításokat jelentenek, hasonlóan a külön összesített alanyvessző szaporításokhoz. Az adatbázis közzététele segítséget kíván nyújtani az árutermő szőlőültetvényt telepítőknek az ültetési anyagok kereséséhez. A táblázat az alábbi linken érhető el: https://portal.nebih.gov.hu/adatbazisok-noveny

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?