Taroltak a magyar pezsgők a londoni világbajnokságon: rekordszámú érmet szereztek

Taroltak a magyar pezsgők a londoni világbajnokságon: rekordszámú érmet szereztek

agrarszektor.hu
A magyar befektetők tulajdonában álló, erdélyi Kárásztelek Pezsgőpincészet által az idei, Londonban rendezett Pezsgő Világbajnokságra benevezett négy tétel mindegyike kitűnően szerepelt: három arany (Carassia Rosé, Carassia Blanc de Blancs Brut Magnum, Carassia Classic Brut Magnum) és egy ezüstéremmel (Carassia Classic Brut) az eddigi legjobb eredményét érte el a pincészet. Fontos hír a Kárásztelek Pincészet életében, hogy idén fehér pezsgőik mellett a rozé pezsgő is bekerült az aranyérmesek elit klubjába. Magyarországról a Carassia mellett a Kreinbacher és a Sauska pincészetek vettek részt a versenyen.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ötödik éve bizonyítanak a Carassia pezsgők a legrangosabb nemzetközi mezőnyben, a legszigorúbb minőségi standardok mellett lebonyolított londoni Pezsgő Világbajnokságon (Champagne & Sparkling Wine World Championship - CSWWC). A Carassia pezsgők idei kimagasló eredményei ismételten visszaigazolták, hogy a termőhely, a szilágysági dombság hűvös klímája; a “pezsgő" terroir, a kezdetektől pezsgőkészítésre tervezett ültetvény; a hosszú palackos érlelés; a minimális beavatkozás; a következetes minőségre törekvés és a folyamatos fejlődés a siker kulcsa.

Az idei Világbajnokságra beküldött tételek a mennyiségileg korlátozott, minőségileg kiemelkedő 2017-es évjárat alapboraiból készültek, a Carassia Rosé pedig a 2018-as sokat ígérő évjárat előfutára. A Carassia Rosé Brut a minden szempontból kiemelkedő 2018-as évjárat alapboraiból, 10% vörösbor hozzáadásával került palackba második erjedésre. Elegáns gyümölcsösségét, komplexitását és hosszú lecsengését emelték ki a bírák.

A két magnum tétel ismét bizonyította, hogy ez a palackméret, a lassú érlelés kiemeli a pezsgő eleganciáját és komplexitását, ugyanakkor szépen megőrzi frissességét, gyümölcsösségét. Ismételten aranyérmes lett a két pezsgőalapfajta házasításából készült Carassia Classic Brut Magnum - 60% Chardonnay, 40% Pinot Noir - testessége, komplexitása a hosszú palackos érlelésnek tudható be, kiemelkedő frissessége pedig a magnum-hatás sajátossága. A 100%-ban Chardonnay alapú Carassia Blanc de Blancs Magnum szintén három éves palackos érlelést követően került degorzsálásra. Gazdag, érett élesztős aromáit és frissességét kiemelve aranyérmet ítéltek neki.  A standard palackos Carassia Classic Brut 60% Chardonnay, 40% pinot noir házasítás pedig ezüstérmet kapott.

Az olyan izgalmas felfedezések, mint a japán, a román vagy az orosz minőségi habzóborok az egyik fontos oka a CSWWC létezésének. A másik pedig az, hogy követve a legelismertebb tételeket láthatjuk, hogy vajon átjutnak-e a vakteszten Gold, Best is Class vagy Trophies minősítéssel

- mondta Tom Stevenson, a zsűri elnöke.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13