Taroltak ezek a magyar pezsgők a 2023-as világbajnokságon: itt a lista

Taroltak ezek a magyar pezsgők a 2023-as világbajnokságon: itt a lista

agrarszektor.hu
Több magyar pezsgőt is díjaztak a 2023-as Pezsgő Világbajnokságon. Érmet nyert több tételével is a Sauska Borászat, a Kárásztelek Pezsgőpincészet, a Kreinbacher, és szintén nyert az Esterházy Pezsgőgyár, a Pearl & Z, valamint a Gróf Degenfeld Wine Estate egy-egy tétele.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Három aranyérmet is nyert a Kárásztelek Pezsgőpincészet az idei Pezsgő Világbajnokságon. A világ legrangosabb versenyén aranyérmes lett a Carassia Blanc de Blancs Magnum és a Carassia Classic Magnum, valamint egy megjelenés előtt álló, hosszú érlelésű Collection tétel, a Carassia Blanc de Blancs Magnum 2017 Vintage Collection is - írja a www.champagnesparklingwwc.co.uk.

Több magyar tétel nyert arany-, illetve ezüstérem a 2023-as világbajnokságon. Ezüstérmes lett az Esterházy Pezsgőgyár 2019 Alom-ja (100% Pinot Noir (Rosé, 5g RS), valamint a Pearl & Z NV Prestige Brut Magnum-ja (100% Furmint (White, 6.5g RS). Aranyérmet kapott a Gróf Degenfeld 2019 Organic Extra Brut (100% Furmint (White, 3.8g RS), de kapott egy aranyat a Sauska NV Brut Magnum (45% Furmint, 35% Hárslevelű, 20% Chardonnay (White, 9g RS), a Sauska 2016 Extra Brut (65% Furmint, 35% Hárslevelű, (White, 5g RS) pedig ezüstöt nyert.

A Kreinbacher három érmet nyert az idei versenyen. Aranyérmes lett a Kreinbacher 2018 Brut Classic Magnum (53% Chardonnay, 21% Furmint, 18% Pinot Noir, 8% Pinot Bianco (White, 9.9g RS), és ezüstöt kapott a Kreinbacher NV Brut Classic (33% Chardonnay, 33% Furmint, 24% Pinot Noir, 10% Pinot Bianco (White, 9.3g RS), valamint a Kreinbacher NV Prestige Brut (54% Furmint, 46% Chardonnay (White, 10.2g RS) is.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?