2023. szeptember 23. szombat Tekla
Egy magyar pezsgő is bekerült a legjobbak közé a nagy világversenyen

Egy magyar pezsgő is bekerült a legjobbak közé a nagy világversenyen

agrarszektor.hu
Háromszor egymás után (2019, 2020, 2021) a világ legjobb, aranyérmes pezsgői közt, sőt a legkiválóbbak TOP 10-es szelekciójába is bekerült a - magyarok körében egyre nagyobb népszerűségnek örvendő - Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő a világ egyik legrangosabb pezsgőversenyén, a Franciaországban megrendezett Effervescents du Monde-on.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Olyan pezsgő-nagyhatalmak legjobbjai közt szerepel ez a magyar tétel, mint Franciaország, Olaszország vagy Spanyolország. A Burgundiában 19. alkalommal megtartott összemérettetésen 20 ország 490 pezsgője versengett az elmúlt hetekben, és a Hungaria Rosé Extra Dry nem "csupán" az aranyérmet zsebelhette be, hanem a tíz legjobb tétel közé is került. Idén egyébként a TOP 10-es lista végül 15 tételt tartalmazott pontazonosság miatt, ennyire szoros volt a verseny a legjobbak között.

A nívós pezsgőverseny (sparkling wines) november 30. és december 3. között zajlott le a mintegy 80 főt számláló nemzetközi zsűri közreműködésével. A bírák a franciaországi Burgundiában található Château de Pierreclos-ban, igencsak szigorú feltételek mellett, tökéletes tesztelési körülmények közt kóstolták végig a világ különböző tájairól beküldött buborékos mintákat. 52 arany- és 108 ezüstérem talált gazdára, ebből 4 aranyéremet pedig a magyar versenyzők hoztak haza.

Az, hogy a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgőnk immáron harmadik alkalommal nyert aranyérmet ezen a versenyen, és a harmadik egymást követő évben került be a verseny Top 10-es pezsgői közé, hihetetlen eredmény. Nemzetközi szinten talán nem is kívánhatnánk nagyobb elismerést a borászaink és pezsgőmestereink munkájának visszaigazolására

- jelentette ki Csomay András, a Törley Pezsgőpincészet marketingvezetője.

A pezsgő nemcsak az ünnepek tartozéka, hanem maga a stílusos, hedonista életérzés szerves része. Ezt támasztja alá az is, hogy a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő sikere töretlen a magyar fogyasztók körében. Annak ellenére, hogy a rosé kategória inkább nyári, tipikusan szezonális kedvencnek számít, ma már az egész év folyamán keresik a fogyasztók - jelenleg ez az egyik legdinamikusabban fejlődő pezsgőkategória. A Hungaria legújabb nemzetközi sikerével pedig tovább folytatódik a magyar pezsgők és borok ismertségének és elismertségének útja.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?