Komoly terv látott napvilágot: ezt tervezik a magyar élelmiszerekkel külföldön
A cégek kitartó utómunkája, a trendekhez igazodó innováció és a tudatos márkaépítés dönt majd a következő években.
A cégek kitartó utómunkája, a trendekhez igazodó innováció és a tudatos márkaépítés dönt majd a következő években.
Az élelmiszeripari innováció és a fogyasztói elvárások folyamatos változása új lehetőségeket teremt a növényi alapú, természetes összetevők alkalmazására.
Határon átnyúló természetvédelmi projekt fogja megerősíteni a Fertő gyep és nádas kezelését.
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) kiadta legfrissebb jelentését az élelmiszer-alapanyagok világpiaci mutatójáról.
Az európai sertéságazatot 2025 őszén komoly piaci nyomás érte, elsősorban a Kína és az Európai Unió közötti gazdasági feszültségek miatt.
Az új rendszer olyan feladatokat képes gyorsan elvégezni, amelyek korábban hetekig tartó kézi munkát igényeltek.
A világ mezőgazdasága évente mintegy 11 milliárd tonna élelmiszert állít elő, és közel 1,2 milliárd embernek ad munkát.
Egy nemzetközi kutatás szerint a borászatok 90 százaléka nyereséges vagy nullszaldós borturisztikai tevékenységet folytat.
Az Európai Parlament (EP) támogatja az üvegházhatású gázkibocsátás 90 százalékos csökkentését.
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) idén harmadik alkalommal hirdeti meg a 2023-ban útjára indított agrárdiplomáciai menedzser szakirányú továbbképzését.
A hágai Nemzetközi Bíróság már kimondta: a klímavédelem nemcsak erkölcsi, hanem jogilag kikényszeríthető állami kötelezettség.
A tagállamok 90 százalékos kibocsátáscsökkentést vállaltak 2040-re, ám a döntés jelentős engedmények árán született meg.
Az idei szezonban élénk kereslet tapasztalható a korlátozottan elérhető almafajta iránt a lengyel és a nemzetközi piacokon egyaránt.
Aranyérmes lett egy magyar vörösbor a Korea Wine Challenge 2025 nemzetközi versenyen.
A tengerekbe kerülő műanyag akár 400 évig is megmarad, káros anyagokat juttatva ezzel a környezetbe.
Ha a nők ugyanolyan mértékben férnének hozzá a termelési erőforrásokhoz, mint a férfiak, a gazdaságok hozama 20-30%-kal növekedhetne.
A MATE alá tartozó Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet részt vesz egy Tevetenyésztő és Tevetej-feldolgozó Kiválósági Központ létrehozásában.
A 4. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen a Sauska lett a legeredményesebb magyar borászat.
A Budapesti Corvinus Egyetem vezeti azt az 1,4 milliós eurós európai kezdeményezést, amely zöldebbé tenné a regionális fejlesztési befektetéseket.
Az élelmiszeripar tavaly több mint 5800 milliárd forint árbevételt ért el, melyből 2300 milliárd forint a külpiacokon realizálódott.

A magyar piac árérzékeny, ezért idén is legfeljebb egy korlátozott mértékű, nagyjából 10 százalékos áremelkedést tartanak reálisnak a termelők.
A legfrissebb jelentés szerint 2025-ben felélénkült a mezőgazdasági gépek piaca Magyarországon.
Aggodalom lett urrá a hazai szántóföldeken a durva aszály és a kiszámíthatatlan időjárás miatt.
A fagy- és aszálykár, valamint a sertéspiaci túlkínálat ellensúlyozása érdekében újabb eszközzel segítik a gazdálkodókat.
Fontos fejlesztések valósulhatnak meg, de a nagyobb hozzáadott értéket jelentő növények termelése lehetne az igazi kitörési pont.
A 2025-ös GOSZ-VSZT-NAK Kukorica Posztregisztrációs kísérletekben újra élen a KWS OLTENIO! A köztermesztés számára legfontosabb éréscsoportban (korai csoport - FAO 300-399) idén ezüstéremmel gyarapodott az éremtáblázat!
A 2025-ös nyár egy olyan vihart és jégesőt hozott hazánk északkeleti szegletében, ami sok gazda életében fordulatot jelentett.