Színt vallott a tatai gyár: lerántotta a leplet a magyar pezsgőről
Miközben nemzetközi szinten csökkenő tendenciát mutat, Magyarországon nő a pezsgőfogyasztás.
Miközben nemzetközi szinten csökkenő tendenciát mutat, Magyarországon nő a pezsgőfogyasztás.
Nehéz lenne elképzelni a szilvesztert pezsgő nélkül, most kiderült, hol, mennyiért juthatunk hozzá itthon.
A klímaváltozás a pezsgő ízét és a tradicionális szőlőtermesztő vidékeket is megváltoztathatja.
Évente mintegy 200 ezer hektoliter pezsgő készül hazánkban, ennek a mennyiségnek a jelentős része a magyar piacon kel el, körülbelül harmada kerül az exportpiacokra.
A magyarországi borszakma képes lesz sikerre vinni a hazai gyártású pezsgők ügyét.
Csaknem negyven borászat várja a közönséget a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon.
200 ezer hektoliter pezsgő készül évente, aminek jellemzően a 75-80 százaléka a magyar piacon kel el.
Alig öt év alatt megháromszorozódott a pezsgőkészítő pincészetek száma Magyarországon.
Az elmúlt években a világ 10-11. legnagyobb pezsgőgyártójává lépett elő Magyarország.
A Törley-vezér szerint nem kizárt, hogy polci készlethiány lehet a pezsgőknél az év végén.
Itt az év végi ünnepi időszak, így egyre több pezsgő durran a magyarok otthonában, csak kérdés, hogy vajon mennyiért?
Hihetetlen, de negyedszerre is aranyérmes lett a pezsgő hazájában a Hungaria Rosé Extra Dry.
Az űrben is élvezhető pezsgőt fejlesztettek ki Franciaországban, ilyen luxus sem volt még.
Több magyar tétel is arany- vagy ezüstérmet nyert az idei Pezsgő Világbajnokságon.
Mire számíthatnak 2022-ben a pezsgőborok kedvelői?
Triplázott a Hungaria az Effervescents du Monde-on.
A pezsgő lehet a borágazat egyik nagy kiugrási lehetősége.
Nemzetközi versenyen díjazták a legjobb magyar borokat.
A kampány céljai közt szerepel a szabadság élményének közös megélése is.
2025 augusztusában a magyar gazdák 22,7 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban.
2025-ben lesz tizenegyedik éve, hogy a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat.
Az elmúlt év megmutatta, hogy a fagyok, a szárazság és a kártevők egyaránt képesek megtépázni a gazdák munkáját.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
A tavalyi évhez képest beindulni látszik a magyar mezőgéppiac, de még sehol sem vagyunk a 2023-as számoktól.
Egy veteményeskerttől sokkal többet kaphatunk, mint a szendvicsekre kerülő friss uborka, paprika vagy paradicsom.