Vallott a magyar borász: lerántotta a leplet a tokaji borokról
A szélsőséges időjárás jelentős mértékben befolyásolta az idei bortermést a Tokaji borvidéken.
A szélsőséges időjárás jelentős mértékben befolyásolta az idei bortermést a Tokaji borvidéken.
Sokáig fogják még emlegetni a 2024-es évet a hazai borászok, de nem épp jókedvükben.
Kevesebb mennyiséggel, de jó minőséggel kalkulálhatnak idén a bortermelők hazánkban.
A kisebb mennyiség jó minőséggel párosulhat, de most különösen óvatosan kell bánni a musttal.
Az időjárásnak köszönhetően idén bizonyos fajtáknál akár három héttel korábbi szüret is előfordulhat Pécs környékén.
A Nébih borászati laboratóriuma csak december 18-ig tudta fogadni a mintákat, a borászok visszajelzése szerint így áll a pénzük a termékekben.
A Szupermenta terméktesztjén ezúttal kékfrankos száraz vörösborokat vizsgáltak a Nébih szakemberei.
Egészen kiváló évjárat lehet az idei a Veszprémi Érsekségi Pincészet főborásza szerint.
Jó minőségű borokat hozó, aszús évjárat lehet az idei a borászoknak Tokaj-Hegyalján.
Lezárult a 2022-es tételek kiértékelése a Berliner Wine Trophy-n, ahol elképesztő sikert arattak a magyar borok.
A borok címkéit fürkészve gyakran találkozhatunk a cuvée kifejezéssel, ami arra utal, hogy az adott palackban rejlő ital házasítással készült.
A száraz, aszályos nyár rányomta a bélyegét a 2021-es bortermésre.
Sok magyar nem is tud róla, hol érdemes csúcsborokat vásárolni.
Finom, jó minőségű hazai borok kerülhetnek a magyarok asztalára jövőre is.
Jó évjáratban reménykedik a szakma.
Elárverezik az egyik palack bordeaux-i bort.
Évtizedek óta nem volt ilyen a rügyfakadás.
Javában zajlik a szüret Magyarországon.
Remekelt a 2019-es évjárat a XIX. Országos Syngenta Borversenyen.
Nehéz helyt állni az európai piacon.

A 2025-ös szezon ismét bebizonyította, hogy a növénytermesztésben nincs többé kiszámíthatóság.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.
Az utóbbi évek időjárási anomáliái lassan éghajlati változás szintjére emelkednek.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.
A hatékonyságot növelő funkciókról nem, a kényelmi opciókról viszont hajlandóak lemondani a magyar gazdák.