Szőlőpálinka lett az idei év legjobb hazai párlata

MTI
A Tolna megyei Brill Pálinkaház Jázmin szőlőpálinka lett az év legjobb pálinkája az idei Pálinka országkóstolón. A legeredményesebb pálinkafőzde díját három főzde kapta, az 1 Csepp Pálinka, a Brill Pálinkaház és a Zimek Pálinka Manufaktúra. Az idei kóstolón 48 pálinkaház vett részt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Harmadszor rendezte meg idén a Pálinka országkóstolót az Agrárminisztérium és a Pálinka Nemzeti Tanács (PNT). A kóstolóra 48 pálinkaháztól összesen 309 tétel érkezett, a díjazott párlatokat pedig a Pálinkakiválóságok könyvében is közreadják. A kiadvány ötödször készül el a minisztérium gondozásában, hogy a pálinkákat és a termelőket megismertesse a fogyasztókkal.

A legjobb pálinka díját idén a Tolna megyei Brill Pálinkaház Jázmin szőlő pálinkája nyerte el. Magyarország legjobb 10 ezer palack feletti pálinkája pedig 2018-ban a Bolyhos Ágyas szilvapálinkája lett.

A legeredményesebb pálinkafőzde díját idén három főzdének ítélték oda, az első helyezett az 1 Csepp Pálinka, a második a Brill Pálinkaház, a harmadik a Zimek Pálinka Manufaktúra lett. A versenyben 5 különdíjat, 62 arany-, 107 ezüst- és 91 bronzminősítést is kiosztottak. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?