Ezek most a legjobb balatoni borok: itt a teljes lista

agrarszektor.hu
Immár hatodik alkalommal mutatták be a - balatoni borászatokat és vendéglátó vállalkozásokat tömörítő - Balatoni Kör egyesület "Kóstold Körbe!" kiadványát, a siófoki Mala Garden Design Hotelben. A 2014-ben alakult egyesület 42 tagja jelenleg 54 vendéglátóhelyet képvisel a tó körül, akik számára az igényes környezeten, a helyi alapanyagokra épülőgasztronómián és az egész éves vendéglátáson túl az is érték, hogy egymást ajánlják. Idén először nemcsak a Balatoni Kör tagjai szerepelnek az informatív, fotókkal illusztrált kiadványban, hanem további balatoni vendéglátók is, akik ugyanezeket az értékeket vallják.

Egyesületünk fő mozgatórugója az értékvédelemben, összefogásban, közös gondolkodásban rejlik, így konkurenciaharc helyett, jó szívvel ajánljuk egymást. A Balatoni Kör fő célkitűzése, az egész éves Balaton, ma már nem utópisztikus álom, hanem a valóság. Idén nyáron valószínűleg rekordszámú látogató várható a tó körüli településeken, és sokan nagymértékű áremelkedéstől tartanak. Megnyugtathatok mindenkit, hogy a kiadványban megtalálható helyek nem terveznek irreális árkorrekciókat, ők azok, akik hosszútávra terveznek és 10-20 év múlva is szeretnék vendégül látni a Balatonhoz érkezőket. A "Kóstold Körbe!" füzet megtalálható minden, a kiadványban szereplő helyszínen, és segít eligazodni a vendégnek, ha például kutya- vagy családbarát helyet keres, esetleg tóparti éttermet vagy romantikus szállást, rendezvényhelyszínt, borászatot, pálinkafőzdét vagy exkluzív hotelt

 - mondta Szilágyi Lajos, a "Kóstold Körbe!" kiadvány szerkesztője, a Balatoni Kör elnöke.

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Balatoni Kör tagjai szerda reggeli gyűlésükön döntöttek arról is, hogy mintegy egymilló forint értékű utalvánnyal segítik a pandémia alatt megfeszítette munkát végző egészségügyi dolgozók kikapcsolódását. Az új, 2020-as évjáratú BalatonBorok is 2021. május 19-én a siófoki Mala Garden Design Hotelben debütáltak a nagyközönség előtt - olvasható a BalatonBor közleményében. A BalatonBor olaszrizling szőlőfajtából készül, jó ivású, ugyanakkor tartalmas balatoni bor. A BalatonBor az első termelői összefogásra épülő régiós bormárka Magyarországon, ezért joggal mondhatjuk, hogy "a Balaton Bora". A BalatonBor a Balatoni Kör és a Rizling Generáció közös terméke, de bárki készítheti, aki megfelel az előírt feltételeknek. Az összefogásról és az idei évjáratról Dobosi Győző, a BalatonBor projektvezetője mesélt:

A BalatonBor mára több mint egy termék. Ez az első régiós közös terméke a Balatonnak, ami mögött a borászok összetartása és barátsága áll. Nagyon büszke vagyok arra, hogy az elmúlt év kihívásai ellenére a 6. évjárat is palackba került. Évről évre népszerűbb a termék a fogyasztók körében is, a legtöbb palack nem egészen egy év alatt elfogy a pincékből és a polcokról. Nemcsak a palackban lévő bor minőségi, hanem az arculat is igazán balatoni, jól mutat az asztalon, a boros poharak mellett. 

Ebben az évben eddig 15 balatoni borászat kezdte meg a BalatonBor palackozását, ami több mint 64.000 palackszámot jelent. Idén (a bemutató napjáig), az alábbi borászatok palackozhatnak BalatonBort, egységes megjelenés és márka alatt:

 • Gyukli Pince,
 • Feind Pince,
 • Zelna,
 • Hujber Pincészet,
 • Lídia Borház,
 • Istvándy Pincészet,
 • Fata Pince,
 • Dobosi Pincészet és Vendégház,
 • Bujdosó Pincészet,
 • Tagyon Birtok,
 • Veszprémi Pince,
 • Cseh Családi Borpince,
 • Szeremley Birtok,
 • Laposa Birtok,
 • Bogáromi Borbirtok.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?