Közel 5700 Kárpát-medencei magyar gazda fogott össze a rászoruló gyermekekért

agrarszektor.hu
A "Magyarok Kenyere - 15 millió Búzaszem" program keretében 2019-ben minden eddiginél több, összesen közel 5700 - 3551 magyarországi és 2117 határon túli - magyar gazda ajánlott fel búzaadományt. A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által szervezett program idei zárásaként a kárpátaljai Nagydobronyban tartott adományozóünnepségen Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége és a program fővédnöke, valamint Jakab István és Győrffy Balázs, a két szervezet vezetői adtak át adományokat.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A "Magyarok Kenyere - 15 millió Búzaszem" program keretében ünnepélyes adományozóünnepséget tartottak 2019. november 22-én a Nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Gyermekotthonban. Az eseményen Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, illetve a programot szervező MAGOSZ, a NAK és a Magyarok Kenyere Alapítvány vezetői adtak át adományokat: két tonna liszten kívül játékokat és számítástechnikai eszközöket kaptak a gyermekotthon lakói, derült ki a NAK közleményéből.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Idén minden eddiginél szélesebb körben, a Kárpát-medence teljes magyar gazdatársadalmát bevonva, immáron kilencedszer indult útjára a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program. Ennek keretében a Kárpát-medencében gyűjtenek búzát magyar gazdák, majd az abból készült liszt gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezetekhez kerül.

Idén 791 tonna búza gyűlt össze, összesen közel 5700 magyar gazda - 3551 határon inneni és 2117 határon túli - felajánlása révén. Még soha annyian nem vettek részt adományozóként a programban, mint 2019-ben, az adományozók száma közel negyedével haladta meg a tavalyi 4600 fős rekordot. A felajánló gazdálkodók a learatott búzájuk egy részét minden évben a gyűjtőpontokra viszik, amelyek július közepétől augusztus közepéig várják az adományokat. Augusztus közepétől az összegyűjtött búzát közeli malmokban őrlik meg. A magyar gazdák által összegyűjtött, a tavalyi mennyiséget 20 százalékkal meghaladó 791 tonna búza a közreműködő malmok őrlése után mintegy 472 tonna lisztet eredményezett, amely több tízezer gyermek ellátását szolgálja.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége a gazdatársadalmat összefogva, tagságát mozgósítva, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve szervezi a programot. A Magyarok Kenyere - 15 millió Búzaszem program ma már az egész Kárpát-medencét átölelő jelentős kezdeményezés, amely minden évben határozottan tanúbizonyságot tesz arról, hogy a határon inneni és túli magyar gazdák önzetlenül képesek összefogni a nemes célok érekében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03