Hiába szabadult az olasz-magyar húspápa, a börtön így sem kerüli el a családot

agrarszektor.hu
November közepén érkezett a hír, hogy nyolc hónapnyi előzetes letartóztatás után szabadon engedték Piero Pinit, Magyarország egyik legnagyobb húsipari szereplőjét, a kiskunfélegyházi Hungary Meat Kft. tulajdonosát. A család körüli izgalmak azonban ezzel nem értek véget, most ugyanis az olasz húspápa fiát, Marcello Pinit, a cég értékesítési vezetőjét tartóztatták le, a tanúk befolyásolása miatt.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Ahogy azt az agrárszektor.hu is megírta, november közepén nyolc hónap után szabadon engedték a legnagyobb magyarországi vágóhíd tulajdonosát, Piero Pini olasz üzletembert. A kiskunfélegyházi Hungary Meat Kft. tulajdonosát még március elején vették őrizetbe jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt, de a húsipari berkekben egyszerűen csak áfacsalást emlegettek. Úgy tűnt Pinit még úgy sem engedik szabadon, hogy hajlandó lett volna közel 2 milliárd forintot letenni a költségvetési károkat megtérítendő, és egymillió euró óvadékot ajánlott, hogy szabadlábon védekezhessen. 

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. 

EZ IS ÉRDEKELHET
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség azonban egyszerűen nem indítványozta a letartóztatás meghosszabbítását, és november 6-án annak megszüntetését és bűnügyi felügyelet elrendelését kérte. Hozzátették: a gyanúsított az okozott kár jelentős részét megtérítette, de azt nem közölték, hogy ez pontosan mekkora összeget jelent. Ugyanakkor a bíróság bűnügyi felügyeletet rendelt el a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélyének kiküszöbölésére. Pini tehát nem hagyhatja el Magyarországot, és jelentkeznie kell időről időre a hatóságnál.

A család azonban Pini kiszabadulása után sem lélegezhet fel, hiszen most a húspápa fiát, Marcello Pinit, a cég értékesítési vezetőjét tartóztatták le - írja a Hírösvény.hu-ra hivatkozva a 24.hu. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványára ugyanis a Kecskeméti Járásbíróság nyomozati bírója a tanúk befolyásolása miatt csütörtökön letartóztatta a cégvezetőt. Marcello eddig házi őrizetben volt abban az édesapját is érintő ügyben, amelyben üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, pénzmosás és hamis magánokirat felhasználása miatt nyomoz ellenük a NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatósága.

Címlapkép forrása: Getty Images

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?