Hiába szabadult az olasz-magyar húspápa, a börtön így sem kerüli el a családot

agrarszektor.hu
November közepén érkezett a hír, hogy nyolc hónapnyi előzetes letartóztatás után szabadon engedték Piero Pinit, Magyarország egyik legnagyobb húsipari szereplőjét, a kiskunfélegyházi Hungary Meat Kft. tulajdonosát. A család körüli izgalmak azonban ezzel nem értek véget, most ugyanis az olasz húspápa fiát, Marcello Pinit, a cég értékesítési vezetőjét tartóztatták le, a tanúk befolyásolása miatt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ahogy azt az agrárszektor.hu is megírta, november közepén nyolc hónap után szabadon engedték a legnagyobb magyarországi vágóhíd tulajdonosát, Piero Pini olasz üzletembert. A kiskunfélegyházi Hungary Meat Kft. tulajdonosát még március elején vették őrizetbe jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt, de a húsipari berkekben egyszerűen csak áfacsalást emlegettek. Úgy tűnt Pinit még úgy sem engedik szabadon, hogy hajlandó lett volna közel 2 milliárd forintot letenni a költségvetési károkat megtérítendő, és egymillió euró óvadékot ajánlott, hogy szabadlábon védekezhessen. 

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. 

EZ IS ÉRDEKELHET
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség azonban egyszerűen nem indítványozta a letartóztatás meghosszabbítását, és november 6-án annak megszüntetését és bűnügyi felügyelet elrendelését kérte. Hozzátették: a gyanúsított az okozott kár jelentős részét megtérítette, de azt nem közölték, hogy ez pontosan mekkora összeget jelent. Ugyanakkor a bíróság bűnügyi felügyeletet rendelt el a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélyének kiküszöbölésére. Pini tehát nem hagyhatja el Magyarországot, és jelentkeznie kell időről időre a hatóságnál.

A család azonban Pini kiszabadulása után sem lélegezhet fel, hiszen most a húspápa fiát, Marcello Pinit, a cég értékesítési vezetőjét tartóztatták le - írja a Hírösvény.hu-ra hivatkozva a 24.hu. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványára ugyanis a Kecskeméti Járásbíróság nyomozati bírója a tanúk befolyásolása miatt csütörtökön letartóztatta a cégvezetőt. Marcello eddig házi őrizetben volt abban az édesapját is érintő ügyben, amelyben üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, pénzmosás és hamis magánokirat felhasználása miatt nyomoz ellenük a NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatósága.

Címlapkép forrása: Getty Images

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?