Apokalipszis Ausztráliában: már a hadsereg szállítja az élelmiszert

MTI
16-an meghaltak, és több mint 5 millió hektárt felperzselt az augusztus óta tomboló tűzvész Ausztráliában. Az emberek a tengerpartokon keresnek menedéket. A szilvesztert is sokan itt, a kocsijukban töltötték. Egy kisebb állatkertet sikerült megmenteniük a gondozóknak, miközben a környező településen több tucatnyi ház teljesen leégett.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A hadsereg hadihajókkal és repülőgépekkel szállítja az élelmiszert azoknak, akikhez a tűz és a füst miatt máshogy már nem lehet eljutni Ausztráliában. Akadozik az áramelátás, és sok helyen a benzinkutak is kifogytak az üzemanyagból, így az autós menekülés is kizárt az ott rekedt lakosság számára. A hőség elviselhetetlen, az ország minden államában 40 Celsius-fok fölött van a hőmérő higanyszála. Október óta 5,5 millió hektárnyi terület égett le Ausztráliában, 16-an meghaltak, és több mint ezer ház lett a lángok martaléka.

A kontinensnyi ország délkeleti részén a legrosszabb a helyzet. Victoria államban tízezrek estek a bozóttüzek fogságába.  A füstoszlopok 14 kilométeres magasságig is felérnek, így hatással vannak az időjárásra is. A új-dél-walesi tűzoltóság elrendelte, hogy minden nem állandó lakosnak el kell hagynia a Batemans Bay üdülőhelytől Victoria állam határáig húzódó, 240 kilométer hosszú tengerparti övezetet.

Ilyen az ausztál tűzvész testközelből. A videót az ottani tűzoltók töltötték a fel december 31-én a videómegosztóra.

Eközben Új-Dél-Walesben egy állatkert az ott dolgozók személyes bátorságának köszönhetően megmenekült a környékén pusztító tűzvésztől. Az állatkertben különösen sok főemlős, számos zebra, zsiráf és orrszarvú él. A legtöbb példányt a park területén sikerült biztonságba helyezni, de a majmok, pandák és egy tigris is az igazgatónál találtak menedéket, aki saját házába fogadta be őket. Chad Staples, az állatkert igazgatója "apokaliptikus" állapotokról számolt be, mint mondta, úgy érezte magát, mintha az Armageddon érkezett volna el. Miközben az állatkert megmenekült, maga a település, Mogo súlyos károkat szenvedett, több tucatnyi ház odaveszett a tűzben.

Sokan menhelyeken vagy a tengerparton, a víz védelmező közelségében búcsúztak az óévtől Ausztráliában. Az apokaliptikus állapotok ellenére december 31-én megtartották a tűzijátékot Sydney-ben.

Címlapfotó: MTI/AP/Australian Broadcasting Corporation, Channel 7, Channel 9

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?