Apokalipszis Ausztráliában: már a hadsereg szállítja az élelmiszert

Apokalipszis Ausztráliában: már a hadsereg szállítja az élelmiszert

MTI
16-an meghaltak, és több mint 5 millió hektárt felperzselt az augusztus óta tomboló tűzvész Ausztráliában. Az emberek a tengerpartokon keresnek menedéket. A szilvesztert is sokan itt, a kocsijukban töltötték. Egy kisebb állatkertet sikerült megmenteniük a gondozóknak, miközben a környező településen több tucatnyi ház teljesen leégett.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A hadsereg hadihajókkal és repülőgépekkel szállítja az élelmiszert azoknak, akikhez a tűz és a füst miatt máshogy már nem lehet eljutni Ausztráliában. Akadozik az áramelátás, és sok helyen a benzinkutak is kifogytak az üzemanyagból, így az autós menekülés is kizárt az ott rekedt lakosság számára. A hőség elviselhetetlen, az ország minden államában 40 Celsius-fok fölött van a hőmérő higanyszála. Október óta 5,5 millió hektárnyi terület égett le Ausztráliában, 16-an meghaltak, és több mint ezer ház lett a lángok martaléka.

A kontinensnyi ország délkeleti részén a legrosszabb a helyzet. Victoria államban tízezrek estek a bozóttüzek fogságába.  A füstoszlopok 14 kilométeres magasságig is felérnek, így hatással vannak az időjárásra is. A új-dél-walesi tűzoltóság elrendelte, hogy minden nem állandó lakosnak el kell hagynia a Batemans Bay üdülőhelytől Victoria állam határáig húzódó, 240 kilométer hosszú tengerparti övezetet.

Ilyen az ausztál tűzvész testközelből. A videót az ottani tűzoltók töltötték a fel december 31-én a videómegosztóra.

Eközben Új-Dél-Walesben egy állatkert az ott dolgozók személyes bátorságának köszönhetően megmenekült a környékén pusztító tűzvésztől. Az állatkertben különösen sok főemlős, számos zebra, zsiráf és orrszarvú él. A legtöbb példányt a park területén sikerült biztonságba helyezni, de a majmok, pandák és egy tigris is az igazgatónál találtak menedéket, aki saját házába fogadta be őket. Chad Staples, az állatkert igazgatója "apokaliptikus" állapotokról számolt be, mint mondta, úgy érezte magát, mintha az Armageddon érkezett volna el. Miközben az állatkert megmenekült, maga a település, Mogo súlyos károkat szenvedett, több tucatnyi ház odaveszett a tűzben.

Sokan menhelyeken vagy a tengerparton, a víz védelmező közelségében búcsúztak az óévtől Ausztráliában. Az apokaliptikus állapotok ellenére december 31-én megtartották a tűzijátékot Sydney-ben.

Címlapfotó: MTI/AP/Australian Broadcasting Corporation, Channel 7, Channel 9

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 20. 13:28