Itt a Soproni nagy bejelentése: új sörrel bővül az Óvatos Duhaj-széria

Itt a Soproni nagy bejelentése: új sörrel bővül az Óvatos Duhaj-széria

agrarszektor.hu
Az őszi sörszezonban sem maradnak újdonság nélkül a sörök szerelmesei: a Soproni egy belga búzasörrel, az Óvatos Duhaj Búzával lepi meg 2020 októberében a különlegességek kedvelőit. Aranysárga árnyalatok, könnyű, fűszeres és gyümölcsös íz - a nemzetközi tapasztalatok alapján nem nehéz megjósolni, hogy az újdonság hamar utat talál majd a hazai sörbarátok szívéhez, tovább gazdagítva a virágzó magyar sörkultúrát.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Soproni egy olyan pillanatban rukkolt elő az Óvatos Duhaj sorozat legújabb sörével, az Óvatos Duhaj Búzával, amikor a sörivók érzékelhetően szomjaznak az újdonságra. A sörfogyasztás spektruma az elmúlt esztendőkben látványosan szélesre tárult Magyarországon, és ezen a skálán immár a belga búzasörnek is ott a helye. A "belga sör" kifejezés önmagában is olyan hatalmas birodalmat jelöl a sör-univerzumban, hogy külön útikönyvet érdemelne, a belga búzasörök jórészt még felfedezésre váró világához pedig különösen jól jön az útmutatás. A búzasörről sokan automatikusan Németországra asszociálnak, pedig a belga búzasör-vonal legalább annyira patinás, mint a német. Belgiumban 400 éve főzik azt a könnyű, világos, fűszeres ízű sört, amely a '90-es évektől világszerte látványosan tör előre a népszerűségi listán, és amely a Soproni jóvoltából most Magyarországon, hazai színekben is hozzáférhetővé válik.

A búzasör természetesen nem kizárólag búzából készül. Az elnevezés arra utal, hogy az árpamaláta mellett búzát és búzamalátát is felhasználnak a sörmesterek. A búza - az árpához képest - nem csak több napfényt jelent, hanem több keményítőt, sikért és szén-dioxidot: ha a sör folyékony kenyér, akkor a búzasör egy frissen sült, könnyű, világos héjú cipó, a belga búzasör pedig ennek is a fűszeres változata. Amíg a német búzasör ízvilágát döntően a készítéséhez felhasznált gabona határozza meg, a belga, és így az Óvatos Duhaj Búza is - elsősorban a hozzáadott citrusféléknek és fűszernövényeknek köszönhetően - gazdagabb, édesebb, karakteresebb.

Több száz éve komló helyett még különböző fűszer- és gyógynövényeket használtak a sörfőzők a belga búzasörök készítésekor. Ezt a hagyományt eleveníti fel a legújabb Óvatos Duhaj sör, amely már illatával is a nemes eredetre utal, citrusossága és fűszeressége pedig tökéletes ízharmóniát alkot.

A Soproni Óvatos Duhaj Búzához nagy mennyiségben adtunk búzamalátát, ennek köszönheti a hagyományos búzasörökre jellemző fanyarságát. Fűszerként koriandert és narancshéjat alkalmaztunk, ami így együtt frissítő, gyümölcsös és citrusos ízt eredményez

- fogalmazott Lados Péter, a Soproni Sörgyár sörfőzőmestere.

Balogh Barbara, a HEINEKEN Hungária marketingigazgatója elmondta, hogy a Soproninál az a titok, hogy olyan sörkülönlegességeket készítenek, amelyeket a fogyasztók hiányolnak a piacról, vagy olyanokat, amelyeket még kevéssé ismernek, de a cégnél tudják, hogy az emberek szeretni fogják ezeket. A legfontosabb visszajelzés ugyanis mindig a fogyasztóké, hangsúlyozta a szakember. Balogh Barbara beszélt arról is, hogy a magyar sörkedvelők szeretik a búzasöröket, de jócskán tartogat még izgalmakat számukra a kategória.

Az Óvatos Duhaj portfólióval a gyártó ezt a küldetését kívánja teljesíteni: új sörtípusokat ismertet meg a fogyasztókkal, de csak lépésről lépésre, megfontoltan, a legextrémebb ízek felvonultatása nélkül. Az október elején polcokra kerülő sör az ismert dizájn-elemeket a belga búzasörök jellegzetes kék színével ötvözve tűnik majd fel. A Soproni Óvatos Duhaj Búza 5%-os alkoholtartalommal, üvegben és palackban is elérhető lesz.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?