Megtudtuk: soha nem látott fejlesztések jönnek a magyar élelmiszeriparban

Megtudtuk: soha nem látott fejlesztések jönnek a magyar élelmiszeriparban

MTI
A kormány szándéka szerint a következő 10 év iparfejlesztési erőfeszítéseiből és ráfordításaiból kiemelkedő mértékben részesül az élelmiszeripar - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter pénteken, Pécsen, ahol a szektor előtt álló kihívásokról és lehetőségekről egyeztetett az iparág képviselőivel.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az Innovációs és Technológia Minisztérium (ITM) MTI-nek küldött közleményében ismertetik: a magyar mezőgazdaság Európában is kimagasló lehetőségekkel rendelkezik, a hazai élelmiszeriparban rejlő tartalékok azonban még jórészt kiaknázatlanok. A gazdaság újraindítási akciótervben mindeddig példátlan mennyiségű hazai és uniós forrás érkezik a vidékfejlesztésre, amely rendkívüli távlatokat nyit az agráripar és az élelmiszerfejlesztés előtt. A kormány mintegy 4300 milliárd forintot fordít egyebek mellett a magyar élelmiszeripar korszerűsítésére, az uniós társfinanszírozású beruházások hazai önrészét a lehető legmagasabb szintre, 80%-ra emeli.

Palkovics László a közlemény szerint kifejtette: "az élelmiszeripar az egyik legösszetettebb iparág, működése során alkalmaznia kell a biotechnológia, a gépipar, az elektronikai ipar, a logisztika és egy sor más terület eredményeit. Az ágazat teljesítménye a nemzeti önellátási képességeket és így a magyar családok életminőségét alapvetően befolyásoló tényező. Többek között ezért hozta létre a kormány a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemet (MATE), amely alapját képezi az élelmiszeripari fejlesztéseknek és szakképzésnek. A szektor fenntartható fejlődése és hatékonyságjavítása érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az Agrárminisztérium közösen készíti el az élelmiszeripari stratégiát".

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55