Elképesztő, ami ezzel az ukrán zöldséggel történik: meglepő hír jött a szomszédból

Elképesztő, ami ezzel az ukrán zöldséggel történik: meglepő hír jött a szomszédból

agrarszektor.hu
Az EastFruit információi szerint annak ellenére, hogy a múlt héten bezuhanni látszott a sárgarépa ára, október második felében a gazdák még mindig a tavalyi ár csaknem háromszorosáért adják el a terményt. A múlt heti átmeneti áresést követően ismét drágulni kezdett a sárgarépa a piacokon, és jelenleg 15-18 hrivnya/kg (170-200 Ft/kg) közötti sávban mozog, ami 18%-os drágulás a múlt héthez képest. Szakértők szerint azonban ezek az árak csak a kiváló minőségű, hosszú távú tárolásra alkalmas sárgarépára vonatkoznak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A gazdák szerint mind a tárolásra bevásárló kereskedők, mind a téli készleteket felhalmozni kívánó magánfogyasztók igen aktívak a piacon, és a kiskereskedelmi láncok felől is folyamatosak a megrendelések. A sárgarépa jelenlegi magas ára több elemző szerint is átmeneti jelenségnek tekinthető, hiszen ilyen árszint mellett gyorsan előkerülnek a tárolókból a készletek, valamint megjelenhet az import is, amelyek árletörő hatásúak - írja a FruitVeB.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?